Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Мукачівській біблотеці відбулась конференція з нагоди 30-ої річниці аварії на ЧАЕС

У Мукачівській біблотеці відбулась конференція з нагоди 30-ої річниці аварії на ЧАЕС

У Мукачівській біблотеці відбулась конференція з нагоди 30-ої річниці аварії на ЧАЕС
ВІДЕО ДНЯ

25 квітня на конференцію «Чорнобильська катастрофа: 30 років потому» у читальній залі міської бібліотеки зібралися учні військового ліцею, щоб згадати скорбот­ний час ядерного апокаліпсису, пом’янути загиблих та вшанувати живих героїв нашої країни, які вступили в нерівний бій з чорнобильським привидом.

Про аварію на Чорнобильській АЕС та жахливі наслідки ядерного вибуху розповіли бібліотекарі Світлана Ковач та Світлана Лещинець, закликавши присутніх хвилиною мовчання вшанувати пам’ять тих, хто поклав життя у боротьбі з вогнем та радіацією, – констатує відділ культури Мукачівського міськвиконкому.

Реклама

Перегляд слайдів «Чорнобилильська АЕС» змусив задуматись молоде покоління не лише про наслідки аварії, а й над тим, яку потенційну небезпеку несе халатне ставлення і безвідповідальність.

Гостем бібліотеки цього дня був учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, член ради Союзу чорнобильців - Орбан Василь Іванович. Затамувавши подих учні слухали виступ Василя Івановича, який наводив страшні факти і цифри тієї трагедії та героїчний подвиг людей, які, усвідомлюючи небезпеку радіоактивного зараження, діяли сміливо і самовіддано.

Реклама

Бібліотекарі до 30 роковин трагічної дати підготували книжкову виставку-репортаж «Чорнобильська катастрофа: 30 років потому». Книги та інформаційні матеріали доповнювали фоторепортажі із зони відчуження, фотопортрети героїв-пожежникiв, якi першими стали до бою з непокiрним атомом.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно