Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Правоохоронці Мукачева вшанували ліквідаторів аварії на ЧАЕС

Правоохоронці Мукачева вшанували ліквідаторів аварії на ЧАЕС

Правоохоронці Мукачева вшанували ліквідаторів аварії на ЧАЕС

"Служив, служу та буду служити народу України", – запевнив генерал-майор міліції у відставці Віктор Чепак, якого з нагоди 30-ї річниці аварії на ЧАЕС нагороджено відзнакою Асоціації ветеранів МВС України та грамотою голови асоціації В.Дурдинця.

ВІДЕО ДНЯ

З нагоди 30-річчя страшної аварії в Чорнобилі у Мукачівському відділі поліції зібралися пенсіонери та ветерани ОВС, а також діючі співробітники відділу поліції. Аби  згадати подію, яка назавжди змінила життя тисяч людей і стала однією з найчорніших сторінок в історії України, – повідомляє відділ комунікації ГУНП в Закарпатській області.

Голова мукачівської організації ветеранів ОВС підполковник міліції у відставці Іван Русин розпочав даний захід хвилиною мовчання. Присутні вшанували пам’ять тих, хто передчасно пішов з життя.

Реклама

26 квітня 1986 р. на шляху страшної катастрофи встали люди. Пожежники, військові, міліціонери, науковці, лікарі. Ці герої проживають сьогодні і в Мукачеві. З них 16  колишніх працівників міліції.

– Ми співчуваємо сім’ям загиблих і постраждалих від аварії на ЧАЕС. У хвилину небезпеки, яка нависла над майбутнім не тільки нашої країни, а й усього людства, вони не побоялися загрози для власних життів. Завдяки сміливим і рішучим діям ліквідаторів ми маємо можливість жити. Вічна їм пам’ять і наша вдячність, – каже  начальник Мукачівського відділу поліції Людвіг Файт.

Реклама

Про ті страшні дні розповів ліквідатор аварії генерал-майор міліції Віктор Чепак.

– Чорнобильська трагедія  є  найбільш сумною та трагічною сторінкою в нашій історії. Чорнобиль торкнувся кожного з нас – хвороби, скалічені долі наших рідних, близьких і зовсім невідомих людей, хто ліквідовував тоді наслідки аварії. Ми віддаємо шану всім, хто ціною власного здоров’я й життя захищав  нас та увесь світ від наслідків Чорнобильської катастрофи. Низький  уклін тим, хто разом з нами  подолав наслідки аварії, та  вічна пам’ять і шана тим, чиє життя обірвав смертоносний атом. Щиро зичимо усім, хто пройшов чорнобильське пекло й залишився живим, міцного здоров’я, невичерпної енергії, сімейного благополуччя, уваги держави і шани вдячних поколінь, – наголосив генерал Чепак.

На завершення зустрічі кільком ліквідаторам було присвоєно чергові звання, медалі "30 років аварії на ЧАЕС". Кожному чорнобильцю було надано матеріальну допомогу.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно