Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В українській Вікіпедії триває конкурс «Пишемо про Закарпаття разом»

В українській Вікіпедії триває конкурс «Пишемо про Закарпаття разом»

В українській Вікіпедії триває конкурс «Пишемо про Закарпаття разом»
В українській Вікіпедії до 23 грудня триває конкурс «Пишемо про Закарпаття разом». Долучитися до конкурсу може кожен, хто має доступ до Інтернету, Для цього достатньо зареєструватися в...

В українській Вікіпедії до 23 грудня триває конкурс «Пишемо про Закарпаття разом».

ВІДЕО ДНЯ

Долучитися до конкурсу може кожен, хто має доступ до Інтернету, Для цього достатньо зареєструватися в українській Вікіпедії (якщо Ви ще не стали вікіпедистом), опублікувати тут статтю, тематично пов’язану із Закарпаттям, і поставити на сторінці обговорення цієї статті спеціальний шаблон – {{Пишемо про Закарпаття разом|учасник = ім’я учасника}}.

Статті можуть бути різної тематики – про закарпатських митців, науковців, громадських або політичних діячів, спортсменів, про історичні події на Закарпатті, про архітектурні або природні об’єкти, розташовані на території області, про сучасні Закарпатські організації, підприємства, наукові й мистецькі заклади, спортивні команди, або культурні заходи.

Реклама

Статті повинні ґрунтуватися на авторитетних джерелах. Слід також уникати плагіату – такими є загальні вимоги Вікіпедії. Вітається переклад статей із Вікіпедій іншими мовами.

Ідею проведення конкурсу та призи переможцям запропонував Віктор Балога, український політик і почесний громадянин міста Мукачевого. Співорганізатор – громадська організація «Вікімедіа Україна».

Реклама

Учасникові, який напише найбільше якісних статей про Закарпаття, дістанеться цінний приз - планшет Asus Transformer Pad Infinity. Такий самий планшет дістанеться учасникові, який напише найбільшу кількість статей, тематично пов’язаних з містом Мукачеве.

Учасники також можуть збагатити Вікіпедію власними фотографіями значимих об’єктів Закарпаття та фотопортретами закарпатських діячів. Авторові найкращих фотографій дістанеться фотоапарат Canon EOS 1100D. Передбачені також заохочувальні призи.

Урочиста церемонія нагородження запланована на 5 січня 2013 року. Організатори очікують відчутного поповнення української Вікіпедії статтями та зображеннями Закарпатської тематики. Детальніше з умовами конкурсу можна ознайомитися на сторінці http://ua.wikimedia.org/wiki/Пишемо_про_Закарпаття_разом.

Реклама

Юрій Пероганич, виконавчий директор «Вікімедіа Україна» сподівається, що конкурс викличе інтерес в органах влади, підприємницькому та громадському середовищі інших областей України, зацікавлених у поширенні через Вікіпедію історико-культурної та природньо-географічної інформації про свої регіони. Особливо це стосується областей, які мають намір розвивати свій туристичний потенціал.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно