Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Москаль назвав "плювком" в обличчя загиблих воїнів рішення Івановецької сільради Мукачівщини про перейменування вулиць

Москаль назвав "плювком" в обличчя загиблих воїнів рішення Івановецької сільради Мукачівщини про перейменування вулиць

Москаль назвав "плювком" в обличчя загиблих воїнів рішення Івановецької сільради Мукачівщини про перейменування вулиць

Нещодавно голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль підписав розпорядження «Про перейменування вулиць у населених пунктах Закарпатської області» в рамках закону про декомунізацію. У с.Клячаново (яке належить до Івановецької сільської ради) Мукачівського району вулиця Жовтнева отримала назву Альберта Падюкова, а вулиця Ворошилова – Василя Лавкая. Обидва воїни загинули на Донбасі, захищаючи суверенітет і територіальну цілісність України. Через два тижня, 8 квітня, Івановецька сільська рада приймає рішення перейменувати ряд вулиць у тому числі Жовтневу та Ворошилова в с. Клячаново, присвоївши їм назви Виноградна та Нивлянська відповідно.

ВІДЕО ДНЯ

– Протягом шести місяців, починаючи з липня минулого року, ми неодноразово нагадували органам місцевого самоврядування, у тому числі Івановецькій сільраді, про необхідність виконання закону про декомунізацію, – заявляє Геннадій Москаль на своєму офіційному сайті. – Просили їх і усно, і письмово – перейменуйте топоніми до 22 лютого, поки у вас є на це повноваження. Не перейменували. І тільки тепер, після мого розпорядження, депутати зібралися для того, щоб змінити назви вулиць, перейменованих на честь загиблих героїв. Альберт Падюков та Василь Лавкай народилися в Клячанові. Коли почалася війна на Донбасі, обидва добровольцями поїхали захищати Україну. Василь Лавкай служив у Добровольчому українському корпусі, Альберт Падюков – у батальйоні «Айдар». Обидва загинули в серпні 2014 р. в Донецькій області й поховані на цвинтарі свого рідного села Клячаново.

Під час мобілізацій Закарпаття завжди займає останні місця за кількістю бажаючих захистити свою країну, воювати в нас немає кому. Ті люди, що не втекли за кордон, а взяли в руки зброю й віддали життя за Україну, заслуговують на увіковічення в назвах топонімів. Тому рішення Івановецької сільради – це плювок в обличчя всім патріотам, котрі не побоялися піти на Донбас. Нагадую, Івановецькій сільраді, що термін повноважень місцевих органів самоврядування щодо перейменування вулиць у рамках закону про декомунізацію закінчився 22 лютого. Розпорядження голови ОДА чинні на всій території Закарпаття й можуть бути скасовані тільки Президентом України або оскаржені в Окружному адміністративному суді. Рішення Івановецької сільради про зміну назв вулиць буде оскаржене в судовому порядку, а моральну оцінку сільським депутатам хай дадуть прості громадяни.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно