Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Скандал навколо Мукачівського аеродрому: депутати відмовились повернути об’єкт військовим

Скандал навколо Мукачівського аеродрому: депутати відмовились повернути об’єкт військовим

Скандал навколо Мукачівського аеродрому: депутати відмовились повернути об’єкт військовим
Сьогодні відбулась чергова сесія Мукачівської міської ради на якій вирішувались питання розвитку та функціонування міста. Найбільше суперечок виникло під час обговорення питання щодо передачі...

Сьогодні відбулась чергова сесія Мукачівської міської ради на якій вирішувались питання розвитку та функціонування міста.

ВІДЕО ДНЯ

Найбільше суперечок виникло під час обговорення питання щодо передачі Мукачівського аеродрому до сфери управління Міністерства оборони України.

Так з боку Міністерства оборони на сесії міської ради виступав генерал-майор Безпальчук Віктор Володимирович, який розпочав з того, що в Мукачеві на базі 128-ої механізованої бригади планується утворити новий гірсько-піхотний батальйон, а тому для потреб нового військового підрозділу Міністерство оборони бажає побудувати нову злітну смугу в Мукачеві. Він наголосив, що Міністерство оборони в разі передачі йому території аеропорту готове розпочати будівництво такої смуги.

Реклама

На даний виступ відразу відреагувало багато депутатів. Так депутат Іван Колядка негативно відреагував на дану пропозицію військових, наголошуючи на тому, що Закарпаття є культурним та туристичним регіоном, де знаходження значних військових об'єктів не є бажаним, до того ж нинішній стан військ бажає бути кращим.

Також при розгляді даного питання виступив Володимир Кунак, який висловив думку про фінансову сторону цього проекту, зазначивши, що ніхто його не проінвестує, окрім військових, а тому краще би було утворити з цього приводу відповідну комісію.

Реклама

Але найбільш радикальним був виступ Євгенії Деркач, яка пригадала, що в минулому військовий аеропорт викликав багато негативних емоцій та побоювань в мешканців міста. І категорично сказала: "Треба закрити це чудовисько! Ми аеропорт не віддамо!"

Підтримала її депутат від Партії угорців України Ольга Гайдош, яка зазначила: "Не творіть із Мукачева смерть!"

Генерал-майор Безпальчук неодноразово наголошував на тому, що Міністерство оборони немає наміру будувати злітну смугу виключно для військових потреб і будівництво не буде вестись для розміщення в місті винищувальної, штурмової або бомбардувальної авіації, а аеропорт буде призначатись для пересування лише військової транспортної авіації та для цивільних потреб, як це відбувається у містах Стрий та Івано-Франківськ.

Реклама

В завершення розгляду цього питання міський голова Золтан Ленд'єл висловив наступну думку: "Якщо треба, то ми референдум проведемо в місті".

По результатам голосування було прийняте рішення про відмову у наданні згоди на передачу майна військового аеропорту до Міністерства оборони України. За це проголосувало 29 депутатів.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно