Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Лісівники разом із студентами провели весняну лісокультурну кампанію

Лісівники разом із студентами провели весняну лісокультурну кампанію

Лісівники разом із студентами провели весняну лісокультурну кампанію
ВІДЕО ДНЯ

Державне підприємство «Мукачівське лісове господарство» 14 квітня завершило весняну лісокультурну кампанію, яка і цьогоріч проводилася у рамках Всеукраїнської Акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» уже в одинадцяте.

В цей день на зрубі 2016 року, що вийшов з-під рубки головного користування, були проведені лісовідновні роботи в кварталі 53, виділ 8, лісового фонду Мукачівського лісництва на площі 1,0 га. Активну участь у створенні лісових культур шляхом посіву жолудя дуба звичайного на цій площі взяли студенти та викладачі економічного факультету Мукачівського Державного університету, очолювані зав.кафедрою Проскура Володимиром Федоровичем, – йдеться у статті газети «Панорама» від 21 квітня.

Реклама

Під час проведення посіву лісу директор ДП «Мукачівське ЛГ» Василь Васильович Анталовський ознайомив учасників Акції, майбутніх менеджерів, з поняттями лісовідтворення, лісовідновлення, лісорозведення, створення лісових культур, сприяння природному поновленню, природного заліснення. Відповідаючи на запитання студентської молоді та викладачів, директор держлісгоспу не оминув ознайомити учасників заходу і з такими поняттями, як догляд за лісовими культурами, рубки, догляду за лісом, рубки головного користування, проведення санітарно-оздоровчих заходів. Одночасно Василь Анталовський відмітив, що система ведення лісового господарства ставить значно більше лісівничих та господарських завдань перед державною лісовою охороною та лісівниками нашого краю.

Приємним моментом було те, що керівник підприємства відмітив найактивнішого і наймолодшого учасника акції десятирічного Мусаткіна Артема, учня однієї із загальноосвітніх шкіл міста Мукачева. Щоб момент спів-праці мукачівських лісівників та студентської молоді став доброю традицією, на завершення зустрічі керівник держлісгоспу доручив спеціалістам вручити всім учасникам Акції письмові подяки.

Реклама

При підведенні підсумків, інженерами відділу лісового господарства ДП «Мукачівське ЛГ» студенти та викладачі МДУ були ознайомлені із загальними показниками заходів з лісовідновлення весною 2016 року по підприємству в цілому, а саме: створення лісових культур на зрубах проведено на площі 45,4 га, з яких шляхом посадки лісу охоплено 14,3 га, шляхом посіву жолудя дуба скельного – 6,5 га, дуба звичайного – 24,6 га. Сприяння природному поновленню проведено на площі 102,7 га. Під природне заліснення залишено 4,8 га. Восени 2015 року та на весні 2016 року в лісових розсадниках висіяно жолудя дуба скельного та звичайного на площі 1,5 га. З цією метою колективами лісництв Мукачівського держлісгоспу було зібрано 7,1 тонн лісового насіння, з яких 150 кг покращеного на об’єктах постійної лісонасінної бази, та вирощено понад 315 тис. шт. стандартних сіянців таких основних лісоутворюючих порід, як дуб звичайний та скельний, клен-явір, ясен звичайний та вузьколистий, бук лісовий, модрина європейська та ряд інших. Для проведення озеленення міст і сіл в лісовому розсаднику дендрарія «Березинка» вирощено 7,77 тис. шт. стандартних саджанців таких порід, як кедр алтайський та каліфорнійський, дугласія, кипарисовик Лавсона, криптомерія японська, кунінгамія, туя західна, тис ягідний, альбіція, гінкгобілоба, катальпа, тюльпанне дерево, магнолія трипелюсткова, аукуба, барбарис Тунберга та Юліана, гібіск сірійський, калікант, магонія падуболиста, магнолія Кобус та інші. Загалом понад 50 видів деревних та чагарникових порід.

Зав.кафедрою МДУ Володимир Проскура у своєму виступі від імені учасників заходу висловив щиру вдячність за надання їм можливості ближче ознайомитися з специфікою лісового господарства та побажання і надалі тісно і активно співпрацювати з державною лісовою охороною ДП «Мукачівське ЛГ» у проведенні різного роду лісівничих заходів.
А на завершення з ініціативи державної лісової охорони Мукачівського лісництва на чолі з лісничим Зварич Олександром студентській молоді був запропонований обідній стіл.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно