Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Прикордонники обіцяють комфортний перетин кордону в період травневих свят

Прикордонники обіцяють комфортний перетин кордону в період травневих свят

Прикордонники обіцяють комфортний перетин кордону в період травневих свят

В межах компетенції Держприкордонслужба вжила всіх вичерпних заходів аби забезпечити комфортний перетин кордону жителями прикордонних регіонів під час Пасхальних та травневих свят. Дане питання також детально опрацьоване з іншими зацікавленими органами виконавчої влади та місцевого самоврядування. Крім того, для напрацювання узгоджених пропозицій, здійснювався моніторинг ситуації по регіонах та проведено низку організаційних заходів на місцевому і обласному рівнях.

ВІДЕО ДНЯ

При опрацюванні пропозицій враховувалися ініціативи народних депутатів, обласних і народних адміністрацій, органів місцевого самоврядування та особливо звернення громадян, які проживають в прикордонних населених пунктах. Відмітимо, що найбільш широко дане питання стосується ділянки кордону з Росією. В даний час для пропуску жителів прикордоння в період з 1 по 3 та 7 по 10 травня визначені місця спрощеного пропуску громадян, які в тому числі діятимуть на окремих напрямках поза пунктами пропуску чи в тимчасово не функціонуючих пунктах пропуску. В окремих визначених місцях оформлення даної категорії громадян здійснюватиметься у світлий час доби, а в міжнародних та міждержавних пунктах пропуску, в період їх роботи.

Крім того, до здійснення пропускних операцій за необхідності будуть залучатися представники СБУ, Національної поліції, фіскальної служби та органів місцевої влади, а також громадських організацій та духовенства.

Реклама

В той же час, прикордонним відомством у взаємодії з іншими правоохоронними органами значно посилено заходи безпеки на державному кордоні з метою недопущення проникнення під виглядом мирних громадян терористів та провокаторів, а також провозу зброї, засобів терору та інших заборонених предметів через державний кордон. Порядок реалізації цього завдання був обговорений на нарадах з керівниками обласних, районних рад, місцевого самоврядування та правоохоронних органів.

На період підвищених ризиків у пунктах пропуску прикордонники використовуватимуть переносні пристрої для проведення  ретельної перевірки документів осіб за наявними в Держприкордонслужбі базами даних та забезпечуватимуть цілодобове чергування ситуативних груп для реагування у випадку зміни обстановки, а також з метою локалізації конфліктних (нестандартних) ситуацій у пунктах пропуску та на державному кордоні.

Реклама

Детальну інформацію про окремо визначені місця, де буде здійснюватися пропуск, громадяни можуть дізнатися безпосередньо у органах місцевої влади тих населених пунктів, які знаходяться поблизу державного кордону, або прикордонних загонах на даній ділянці.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно