Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Народний депутат Василь Петьовка до прем’єра Гройсмана: «Залучити іноземних спеціалістів для вивчення стану лісів та визначення об`ємів рубок»

Народний депутат Василь Петьовка до прем’єра Гройсмана: «Залучити іноземних спеціалістів для вивчення стану лісів та визначення об`ємів рубок»

Народний депутат Василь Петьовка до прем’єра Гройсмана: «Залучити іноземних спеціалістів для вивчення стану лісів та визначення об`ємів рубок»

Тотальне вирубування лісів перетворилось для Закарпаття та сусідніх областей на справжню екологічну катастрофу. Суцільне спустошення гірських масивів призводить до того, що ще нещодавно вкриті густими лісами гірські схили перетворюються на пуску. Як наслідок – природні катаклізми, паводки, зміни клімату та нищення лісового фонду Карпат.

ВІДЕО ДНЯ

Народний депутат України Василь Петьовка із депутатським запитом звернувся до прем’єра Володимира Гройсмана. У запиті йдеться про необхідність недопущення тотальних рубок у лісах Карпатського регіону та залучення іноземних спеціалістів, які б вивчили стан лісів, розробили систему збереження та визначили об`єми рубок. Василь Петьовка наголошує:

«До мене, як народного депутата України, надходять численні звернення жителів Закарпатської та сусідніх областей щодо масових, безгосподарних, системних та нещадних рубок лісів у Карпатському регіоні. Стурбованість виборців викликає суцільне спустошення гірських масивів, ще нещодавно густо вкритих лісами. Йдеться і про значну невідповідність об’ємів рубок площам лісовідтворення.»

Реклама

У запиті народний депутат вказав на такі наслідки неконтрольованих вирубок, як зміни температури, знесення родючих шарів грунту, фактичне утворення пустель на місці, де ще нещодавно були лісові масиви. Василь Петьовка у зверненні до прем’єра Гройсмана наголосив: неодноразово порушував питання вирубування лісів перед попередніми керівниками урядів, профільними міністрами, постійними лісокористувачами. Відповіді, які надходили на адресу народного депутата були на зразок: все під контролем, лісовідтворення відбувається ударними темпами, а власне вирубка тільки на користь лісу, оскільки у більшості випадків – це санітарна рубка. Тим часом, Василь Петьовка каже: жодного разу не отримував чітких аргументів спеціалістів лісової галузі про причини ніби-то масових хвороб лісу та заходи щодо їх запобігання чи профілактики. Для того, аби навести лад у сфері охороні лісу варто було б заручитися досвідом фахівців з європейських країн.

Народний депутат у запиті до Прем’єра наголосив на необхідності дати відповідне доручення профільному міністру щодо створення робочої групи з вивчення стану лісового господарства Карпатського регіону, проблематики захворюваності лісів, ініціювати та провести за участі провідних спеціалістів й науковців сусідніх європейських країн дослідження причин засихання лісових масивів. Варто би спільно з фахівцями сусідніх країн розробити шляхи профілактики та протидії хворобам лісу, недопущення їх поширенню, а також виробити методи сучасного лісовідтворення на спустошених ділянках лісового фонду. Оскільки значна частина Карпатських лісів розташована на території виборчого округу, де Василь Петьовка обраний народним депутатом, то він готовий надати всебічну підтримку робочій групі, яка проводитиме дослідження стану лісів.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно