Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Яндекс дослідив, що жителів Закарпатської області цікавить про Джамалу і Євробачення

Яндекс дослідив, що жителів Закарпатської області цікавить про Джамалу і Євробачення

Яндекс дослідив, що жителів Закарпатської області цікавить про Джамалу і Євробачення

Яндекс вивчив, що закарпатці шукають про Євробачення в інтернеті. Зазвичай інтерес українців до цього конкурсу швидкоплинний: про нього починають активно запитувати за тиждень до фіналу і продовжують ще трохи після. Проте цього року уже національний етап у лютому отримав чималий розголос. За три місяці 2016-го запитів зі словом «євробачення» було у сім разів більше, ніж за той самий період 2015 року. При цьому мешканці Ужгорода та області були не менш активними за українців у середньому.

ВІДЕО ДНЯ

Загалом запити до Яндекса про Євробачення стосуються як цьогорічного конкурсу: [когда будет евровидение 2016 по телевизору во сколько], так і минулих: [все конкурсанты евровидения за 30 лет слушать подряд]. Є філософські: [почему океан эльзы не принемает участие в евровидении он бы сразу победил], а є й цілком практичні: [як заробити на євробаченні]. Дехто з українців навіть вважає, що конкурс уже завершився, і шукає результати: [где будет проходить евровидение в 2017 году], – повідомляє прес-служба Яндексу.

Зростання інтересу до конкурсантки від України співачки Джамали у пошуку Яндекса так чи інакше пов’язане з її творчістю. За останні два роки у запитах від закарпатців, як і від решти українців, помітні три піки. Перший був у липні 2014-го, коли Джамала перемогла у конкурсі «Нова хвиля». Другий — у листопаді того ж року, імовірно тому, що саме тоді вийшла її спільна з Андрієм Хливнюком та Дмитром Шуровим пісня «Злива». Але кожен із цих сплесків — ніщо у порівнянні з лютневим під час національного етапу Євробачення, коли про Джамалу почали запитувати у 10 разів частіше. Наразі інтерес до виконавиці трохи вщух, але про неї продовжують багато питати: [джамала в странном наряде], [джамала зріст вага шанси на перемогу] і навіть [джамала потребовала убрать украинский флаг] — дехто з українців сплутав Джамалу із Земфірою після інциденту на концерті російської співачки.

Реклама

У Криму інтерес до Джамали у лютому хоч не так істотно, але теж зріс — у 2–3 рази порівняно з іншими місяцями. Зокрема, трапився і такий запит: [если джамала победит евровидение проведут в севастополе это что шутка?]. Цікаво, що минулого року, коли Україна не брала участь у Євробаченні і кількість запитів із Закарпаття була порівняно невеликою, у Криму про нього теж запитували менше, ніж зазвичай. У той час як, приміром, у Росії та інших країнах СНД конкурсом цікавились традиційно багато.

З-поміж конкурентів Джамали українців найбільше заінтригував учасник із Білорусі Ivan: [кандидат от белоруси на евровидении будет с живыми волками?], [допустит ли лукашенко на евровидение белоруса]. Також цікавляться Сергієм Лазаревим з Росії. Щодо інших конкурсантів, то тут найчастіше називають не імена, а країну: [яку пісню співатиме ісландія на євробаченні].

Реклама

А ось які цікаві запити задали Яндексу користувачі з різних куточків України, зокрема із Закарпатської області:

[перевод песни джамала 1944 транскрипция для иностранцев]

[песня на евровидение о двух парнях]

Реклама

[які квіти любить джамала]

[как научиться петь как джамала]

[аналіз успіхи україни у євробаченні]

[евровидение кто ни разу не побеждал]

[букмейкеры победители евровидения]

[хлопець такий зі скрипкою з євробачення як звати].

 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно