Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Близько 9000 закарпатських абітурієнтів сьогодні складають ЗНО з української мови

Близько 9000 закарпатських абітурієнтів сьогодні складають ЗНО з української мови

Близько 9000 закарпатських абітурієнтів сьогодні складають ЗНО з української мови

Зовнішнє незалежне оцінювання розпочалося основною сесією. Стартувало тестування із іспитів з української мови та літератури. Цей предмет є обов’язковим для усіх школярів. Аби потрапити на пункт тестування – необхідно мати з собою три обов’язкових документи.

ВІДЕО ДНЯ

«Це паспорт або документ, який посвідчує особу, запрошення Українського центру, а також сертифікат українського центру. Це основні документи, які повинен мати з собою кожен школяр. А також дві чорні гелеві ручки (на випадок, якщо одна припинить писати). Ще дозволяється взяти з собою водичку у прозорій пляшці із прозорою плівкою», – розповідає Ганна Сопкова, директор департаменту освіти і науки Закарпатської ОДА

Абітурієнти схвильовані перед складанням ЗНО. Найважче для них – систематизувати отримані знання. Щоправда, учні налаштовані оптимістично.

Реклама

Загалом на Закарпатті складати ЗНО з української мови та літератури буде близько 9 тис. абітурієнтів. В Ужгородській класичній гімназії – один із найбільших пунктів. Спеціалісти Українського центру оцінювання якості освіти кажуть: до тестування готові, спостерігачі – кваліфіковані. Сподіваються, іспит мине без ексцесів.

«Для проведення ЗНО залучені педагогічні працівники навчальних закладів Ужгорода, люди з вищою освітою, відповідальні, досвідчені. Люди пройшли навчання і мають необхідний досвід для проведення ЗНО. Думаю, що випадків порушення не буде зафіксовано. На вході перевіряються документи, усі учасники ЗНО попереджені про те, що заборонено користуватися не тільки мобільними телефонами, а й будь-якими приладами зчитування та зберігання інформації та навіть їх комплектуючими частинами. Це може стати підставою для вилучення учня із пункту. Думаю. Так ризикувати не буде ніхто», – каже Оксана Бабунич, уповноважена особа Українського центру оцінювання якості освіти

Реклама

Результати ЗНО з української мови та літератури для цьогорічних випускників зараховуються як державна підсумкова атестація. Цьогоріч, до обов’язкових предметів додалися ще математика та історія України (на вибір учня). Із усіх інших предметів тестування складатимуть з 3 до 11 червня.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно