Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Хустщині проходить другий етап Кубку України з мотокросу

На Хустщині проходить другий етап Кубку України з мотокросу

Сьогодні, 8 травня, Хустщина приймає ІІ етап Кубку України з мотокросу (Західний регіон). Гонка проходить на дебютному мототреку в селищі Вишково.

ВІДЕО ДНЯ

На відмінно підготовленій трасі змагаються 65 спортсменів різних вікових категорій, класифікацій, ветерани та аматори мотоспорту зі Львівської, Чернігівської, Хмельницької, Закарпатської, Івано-Франківської областей.

Відкрили ІІ етап Кубку України з мотокросу (Західний регіон) головний організатор змагань В’ячеслав Ключкей, голова федерації Закарпатського осередку мотоспорту Віктор Стегура та Вишківський селищний голова Ярослав Гайович.

Реклама

«Перший етап Кубку України відбувся у Берегові. Сьогодні приймає Вишково. Опісля матимемо ще три етапи в Голубиному, Хусті та Ковелі. Фінал традиційно пройде в останню неділю жовтня у Києві. Сьогодні представлено 5 команд із Західного регіону, найбільша – від Закарпаття. Змагання проходять на високому рівні, траса підготовлена ідеально. Потрібно віддати належне всій команді, яка готувала трасу і організовувала змагання», – розповів головний суддя змагань Віктор Стегура.

До слова, найстаршому учаснику змагань 56 років, наймолодшому – 6 років. Змагаються на «залізних конях» і дівчата.

Реклама

«Любов до мотокросу нам із братом прищепив батько, який у радянські часи активно займався і розвивав цей вид спорту на Тячівщині. Тож не дивно, що ми стали палкими фанатами, самі почали ганяти і навіть захопилися ідеєю облаштувати трек для гонок. Ще зовсім недавно тут було сміттєзвалище. За три з половиною роки ми не просто упорядкували занедбану територію, але облаштували трек, на якому проходить етап Кубку України», – зауважив головний організатор змагання В’ячеслав Ключкей.

У перспективі організатори хотіли б започаткувати в Україні європейську та американську системи мотокросу, що полягають у співпраці спонсорів, спортсменів, організаторів і власне зорієнтовані на розвиток інфраструктури.

«Закарпаття – це перспективний район для розвитку туризму, а мотокрос – надзвичайно видовищний та екстремальний вид спорту. Тож його потрібно розвивати. Потенціал маємо, головне - подальша підтримка та залучення молоді», – переконаний пан В’ячеслав.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно