Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Виноградові завершився винний фестиваль "Угочанська лоза"

Це оригінальне видовище, що об’єднує театр і вогонь, у вечірніх сутінках пройшло вчора на центральній площі міста.

ВІДЕО ДНЯ

А розпочався другий день 11-го за рахунком конкурсу-фестивалю «Угочанська лоза» у самий полудень проходженням театралізованої колони по вулиці Миру.

Глашатай на бричці з бочкою зазиває городян на свято, троїсті музики грають, за ними услід співаючи йдуть учасники художньої самодіяльності . Попереду, як у старі часи, несуть живого баранця. Біля пам’ятника виноробу в голову колони стають керівники району, гості близькі й далекі і далі всі прямують до парку Перені – головного осередку гуляння.

Реклама

Там ще зранку зайняли місця винороби з бочками та бутлями, сільські громади облаштували господарські двори з етнографічним та кулінарним начинням, десятки торгівців і народних умільців розклали столи з різноманітною сувенірною продукцією, закусками, напоями. В окремому секторі ціле містечко з атракціонами для дітей.

На сцені відкритого амфітеатру спеціальною видовищною програмою для виноробів розпочав святковий концерт вокально-хореографічний колектив Закарпатського народного хору. Оригінальними номерами сколихнули численну публіку мідяницький «Лісапедний батальйон», реперський дует «Навпроти світу». Естрадні розважальні дійства тривали тут більше п’яти годин і завершилися бурхливим виступом популярного місцевого етногурту «Чаламада».

Реклама

Увесь цей час довкола сцени у парку відбувалися масові народні гуляння. Люди веселилися у сільських дворах, приймали гостей і пригощалися напитками і смачними стравами .

Загалом фестиваль справив хороше враження як гарне шоу для народу з популяризацією усталених в угочанському регіоні, теперішній Виноградівщині, звичаїв та обрядів. До сільських громад долучилися й організації та підприємства, аби представити свою продукцію та послуги. Так, держлісгосп вразив відвідувачів свого двора гарними дерев’яними скульптурами казкових лісовиків та опудалами диких тварин і птахів. А «Ортекст» скористався нагодую, щоб прорекламувати свої ортопедичні вироби.

Все це добре. Шкода тільки, що значна частина місцевих виноробів участі у фестивалі не брала. Із 17 наметів, де торгували вином, лише 5 було виноградівських.

Реклама

Утім, нестачі вина на фестивалі любителі цього сонячного напою не відчували, його вдосталь привезли винороби з Берегівщини та Мукачівщини.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно