Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Закарпатті відбулись урочисті заходи до Дня Перемоги над нацизмом

На Закарпатті відбулись урочисті заходи до Дня Перемоги над нацизмом

На Закарпатті відбулись урочисті заходи до Дня Перемоги над нацизмом

У понеділок, 9 травня, з нагоди 71-річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні в обласному центрі Закарпаття відбулася урочиста хода та покладання квітів до пам’ятних знаків.

ВІДЕО ДНЯ

Традиційно на початку керівники обласної влади, правоохоронних та контролюючих відомств, військкомату, ветерани, дипломати, громадськість краю поклали квіти та вінки до підніжжя пам’ятника "Україна – визволителям", що на українсько-словацькому кордоні. Там вони схилили голови, вшановуючи героїв, яким не судилося пережити Другу світову війну, і нинішніх борців за свободу та незалежність нашої держави. Відтак учасники церемонії вшанували пам’ять загиблих героїв хвилиною мовчання, оркестр виконав Державний гімн України, воїни Почесної варти салютували залпами, – повідомляє прес-служба Закарпатської ОДА.

Затим відбулося покладання квітів до підніжжя пам’ятника "Добровольцям Закарпаття – учасникам другої світової війни", що на площі Кирила і Мефодія в Ужгороді.

Реклама

Наймасовішими були заходи на Пагорбі Слави. Сотні ужгородців та гостей міста зібралося для вшанування всіх тих, хто боронив нашу країну від фашистських загарбників. А школярі вітали ветеранів квітами та словами подяки за їхній подвиг. Там відбувся мітинг-реквієм, на якому виступили голова Закарпатської облради Михайло Рівіс, заступник голови ОДА - керівник апарату Олександр Петік та міський голова Ужгорода Богдан Андріїв. Всі вони закликали пам’ятати захисників Вітчизни, які віддали свої життя, аби ми жили у мирі та процвітанні. Офіційне гасло сьогоднішніх пам’ятних заходів – "1939-1945. Пам’ятаємо. Перемагаємо". Звертаючись до присутніх ветеранів Другої світової війни, Михайло Рівіс сказав:

– Сімдесят один рік відділяє нас від того дня, коли ви врятували людей від жахіть нацизму. Дякуємо Вам за ратний подвиг, мужність і героїзм. Ми схиляємо голови перед світлою пам’яттю полеглих у найстрашнішому воєнному протистоянні минулого століття.

Реклама

Від імені голови ОДА Геннадія Москаля його заступник Олександр Петік подякував ветеранам за мужність та відвагу. "Сьогодні ми робимо все можливе, щоб зберегти цілісність нашої держави, майбутнє наших дітей та онуків", – підкреслив Олександр Петік, побажавши ветеранам міцного здоров’я, родинного тепла, довгих і щасливих літ життя, а молодому поколінню оборонців української землі – насамперед, повернутися з війни живими до своїх рідних і близьких.

Опісля колона пройшла Алеєю Полеглих Героїв, де розташовані могили воїнів, що загинули в роки Другої світової війни та поклала квіти до Вічного вогню.

Також в цей день на площі Народній перед Закарпатською обласною адміністрацією презентовано виставку військової техніки та спорядження. Відвідувачі змогли випробувати вміння складання зброї, а також оглянути БТР-и та спецавтомобілі закарпатських військових та силових структур.

Реклама

Такі ж урочистості з нагоди Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні відбулися в усіх районах та містах області.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно