Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Чеський посол відвідав Пункт тимчасового розміщення біженців у Мукачеві

Чеський посол відвідав Пункт тимчасового розміщення біженців у Мукачеві

Чеський посол відвідав Пункт тимчасового розміщення біженців у Мукачеві
На Закарпатті з візитом перебував Надзвичайний та Повноважний Посол Чеської Республіки в Україні Іван Почух. 31 жовтня, він разом з регіональним представником УВКБ ООН у Білорусі, Молдові та Україні...

На Закарпатті з візитом перебував Надзвичайний та Повноважний Посол Чеської Республіки в Україні Іван Почух. 31 жовтня, він разом з регіональним представником УВКБ ООН у Білорусі, Молдові та Україні Олдріхом Андрисеком та начальником Головного управління Державної міграційної служби України в Закарпатській області Ігорем Михайлишиним відвідали Пункт тимчасового розміщення біженців, що розташований у м. Мукачеві.

ВІДЕО ДНЯ

Високі гості ознайомилися з роботою пункту, поспілкувалися з його мешканцями. Наразі тут проживають 47 іноземних мігрантів, в тому числі 23 дитини, з яких 3 - без супроводу дорослих. Переважно це вихідці з Сомалі та Афганістану. У ході візиту обговорювалися питання інтеграції цих людей в українське суспільство, а також адаптації осіб, які перебувають у процедурі визначення цього статусу. Так, з початку року до підрозділів міграційної служби краю із заявами про визнання біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту звернулося 106 іноземців. Відзначалося, що наріжним каменем для самозабезпечення цих людей є працевлаштування на законних підставах. Надзвичайного та Повноважного Посла Чеської Республіки в Україні Івана Почуха та регіонального представника УВКБ ООН у Білорусі, Молдові та Україні Олдріха Андрисека ознайомили з тими напрацюваннями, які є вже в цьому плані на Закарпатті, зокрема, між Головним управлінням Державної міграційної служби України в Закарпатській області, обласним Центром зайнятості, виконавчим партнером УВКБ ООН NEEKA та підприємством “Флекстронікс-Мукачево”.

Ольга Поштак, головний спеціаліст по зв’язках з громадськістю та ЗМІ ГУ ДМС України в Закарпатській області

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно