Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Гройсман пообіцяв включити Закарпаття до переліку областей, у яких реалізується "дорожній" експеримент

Гройсман пообіцяв включити Закарпаття до переліку областей, у яких реалізується "дорожній" експеримент

Гройсман пообіцяв включити Закарпаття до переліку областей, у яких реалізується "дорожній" експеримент

Під головуванням новопризначеного Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана відбулася селекторна нарада зв участю голів обласних, Київської міської держадміністрацій, голів облрад та міських голів міст обласних центрів.

ВІДЕО ДНЯ

Розглядалися питання стану будівництва, ремонту доріг протягом 2016 року, підготовка до закінчення навчального року, оформлення субсидій для населення в умовах підвищення тарифів на газ та житлово-комунальні послуги, передачі відповідних адмінпослуг від Мін’юсту на місця, – повідомляє прес-служба облради.

Участь у заході взяли голова облдержадміністрації Геннадій Москаль, перший заступник голови облради Йосип Борто, керуючий справами виконавчого апарату облради Юрій Гузинець, керівники відповідних департаментів ОДА.

Реклама

Йосип Борто, користуючись нагодою, порушив одне з найболючіших питань Закарпаття. Це – незадовільний стан доріг. Із дорожньої інфраструктури 2 тисячі 800 кілометрів, що складає 80 процентів їх загальної протяжності, потребують капітального або поточного ремонту. Особливу стурбованість викликає продовження будівництва об’їзної дороги навколо міста Берегова та села Астей до міжнародного пункту пропуску «Лужанка» на кордоні з Євросоюзом, а також будівництва об’їзду у с. Ракошино Мукачівського району.

В Закарпатській області нема можливостей фінансувати проведення цих робіт, – зазначив Йосип Йосипович та від імені обласної ради звернувся до нового Кабінету Міністрів України з проханням включити Закарпаття до переліку областей, у яких реалізується експеримент щодо спрямування в обласний бюджет 50 відсотків суми перевиконання загального обсягу щомісячних індикативних надходжень митних платежів, що справляються під час митного оформлення товарів на території нашого краю. Як свідчить досвід Одеської, Волинської, Львівської та Чернівецької областей, цей експеримент дає позитивні результати. Нам, – далі мовив Йосип Йосипович, – не зрозуміло, чому Закарпатська область, що межує з чотирма європейськими країнами, з чималими обсягами міжнародних, у тому числі транзитних автомобільних перевезень, не включена в зазначений експеримент?

Реклама

Реакція Володимира Гройсана була позитивною, він підтримав слушну пропозицію і зазначив, що «ви маєте бути включені в цей експеримент» та пообіцяв, що відповідне рішення Кабінет Міністрів прийме ближчим часом.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно