Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Мукачівські студенти передадуть ровесникам із зони АТО вишиванки

Мукачівські студенти передадуть ровесникам із зони АТО вишиванки

Мукачівські студенти передадуть ровесникам із зони АТО вишиванки

19 травня цього року, в День вишиванки, у містах і селах України на вулиці вийдуть тисячі українців у вишиваних сорочках, щоб черговий раз продемонструвати свою любов до України і шану національному символу нашої країни – вишиванці. Ситуація на Сході України залишається напруженою, і тому жителі різних регіонів України прагнуть консолідації, миру і злагоди.

ВІДЕО ДНЯ

Діти Донеччини і Луганщини теж хочуть в День вишиванки одягнути вишиті сорочки. Щоб допомогти дітям, які проживають в зоні АТО, педагоги та учні Мукачівського професійного аграрного ліцею ім. Михайла Данканича долучились до акції «Вишиванка дітям АТО». Було зібрано вишиванки, які надіслали дітям, що проживають в зоні АТО.

Разом з вишиванками надіслали таке звернення:

Реклама

Дорогі ровесники, учні навчального закладу Східної України!

Даруємо Вам вишиванки – національний символ українського народу. З давніх-давен такі диво-сорочки носили українські хлопчики і дівчатка, батьки і матері, дідусі й бабусі. Вишиті сорочки вдягали відважні запорізькі козаки. Недарма вишиванку називали диво-сорочкою. Вона звеселяла душу в дні святкові, припадала до грудей і втішала у хвилини скорботи, оберігала козацькі серця від ворожих стріл.

Реклама

Вишиванка – це оберіг українця і невід’ємна частина атрибутики нашої рідної України. Хай ці вишиванки принесуть Вам тепло наших сердець, звеселять Вас, дадуть впевненість і надію на те, що вже зовсім скоро над Вами буде мирне небо і свист куль замінить пташиний спів, а на полях понівечених вибухами снарядів, заколоситься пшениця.

Миру, щастя і добра Вам бажає інженерно-педагогічний та учнівський колектив Мукачівського професійного аграрного ліцею імені Михайла Данканича.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно