Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Дві комісії Закарпатської облради готуються до пленарного засідання крайового парламенту

Дві комісії Закарпатської облради готуються до пленарного засідання крайового парламенту

Дві комісії Закарпатської облради готуються до пленарного засідання крайового парламенту
ВІДЕО ДНЯ

У Закарпатській облраді триває підготовка до другого пленарного засідання третьої сесії VІІ скликання, проведення якого планується на 14 червня п.р. Так, у вівторок, 17 травня, відбулися одразу два засідання постійних комісій облради з питань бюджету під головуванням Василя Кошелі та з питань законності, правопорядку, майна та приватизації, регламенту - на чолі з Віктором Русином.

На першому засіданні члени комісії з питань бюджету розглянули ряд листів, інформаційних матеріалів, що надійшли до облради, план роботи зазначеної комісії на 2016 рік, внесення змін до скарбниці краю на поточний рік, а також заслухали звіт про виконання обласного бюджету за І квартал цього року, який надав директор департаменту фінансів ОДА Петро Лазар. Також йшлося про хід виконання обласної ради від 17.03.2016 № 212 «Про внесення змін і доповнень до Програми «Турбота» щодо посилення соціального захисту громадян на 2016-2018 роки», доповідачами яких були заступник директора департаменту соцзахисту населення ОДА Ганна Морозюк та представники департаменту охорони здоров’я ОДА, –йдеться у повідомленні прес-служби Закарпатської облради.

Реклама

Присутні на комісії представники Служби автомобільних доріг у Закарпатській області та «Облавтодору», поінформували крайових депутатів про складний фінансовий стан. За словами першого заступника головного дорожника краю Василя Рурича, на 2016 рік їх відомство має у розпорядженні всього-на-всього 60 млн грн, які повинні спрямувати на ремонт доріг по всій області впродовж року.

«Це – мізерна сума, тому сподіватися на якісне покриття та ремонт автошляхів не доводиться», – констатував Василь Андрійович. На це головуючий Василь Кошеля зауважив: «Якщо глава уряду Володимир Гройсман все-таки дотримається свого слова і включить Закарпаття в «митний експеримент», то Служба автомобільних доріг Закарпаття зможе повноцінно робити капітальний ремонт автошляхів».

Реклама

На засіданні постійної комісії з питань законності, правопорядку, майна та приватизації, регламенту в порядку денному на розгляд обранців подано понад 40 питання, які вносяться на розгляд сесії, що планується на 15 червня п.р. Зокрема, про прийняття майна (лікувальний корпус та котельні Свалявської ЦРЛ), про Програму проведення заходів із ліквідації комунальних підприємств Закарпатської облради на 2016-2017 роки, Програму профілактики злочинності на території Закарпатської області на 2016-2020 роки, про надання дозволу на списання майна, що перебуває у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області; про реформування друкованого ЗМІ та редакції, засновниками (співзасновниками) яких є Закарпатські облрада та ОДА; про стан використання надр та врегулювання механізму отримання спеціальних дозволів на їх розробку; про Програму поліпшення вивчення укрмови у загальноосвітніх навчальних закладах з навчанням мовами нацменшин та багато інших питань.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно