Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Мукачеві відсвяткували День козацтва та річницю створення УПА (ФОТО)

У Мукачеві відсвяткували День козацтва та річницю створення УПА (ФОТО)

У Мукачеві відсвяткували День козацтва та річницю створення УПА (ФОТО)
14 жовтня 2012 року, у неділю, за ініціативи міських громадських організацій, зокрема, міського осередку ВО «Союзу українок» та МО Товариства «Просвіта» ім.Т.Шевченка у м.Мукачево відзначили День...

14 жовтня 2012 року, у неділю, за ініціативи міських громадських організацій, зокрема, міського осередку ВО «Союзу українок» та МО Товариства «Просвіта» ім.Т.Шевченка у м.Мукачево відзначили День Українського козацтва та 70-у річницю створення УПА.

ВІДЕО ДНЯ

Головні заходи відбувалися біля пам’ятника Борцям за волю України, що встановлено на території Української Православної Церкви по вул. Я.Мудрого, 42-А.

Мешканці міста над Латорицею, представники релігійних конфесій, громадських організацій, а також керівництво міста в особі міського голови Золтана Ленд’єла, секретаря міського ради Івана Маняка та заступника міського голови Михайла Лабоша взяли участь у святковому заході.

Реклама

Після здійснення отцем Сергієм святкового молебну, міський голова Мукачева Золтан Ленд’єл за вагомий особистий внесок у боротьбу за незалежність та державність України, активну участь у громадському житті міста, патріотичне виховання молоді та з нагоди відзначення Дня Українського козацтва та 70-рія Української Повстанської Армії вручив Почесні грамоти виконавчого комітету Мукачівської міської ради Володимиру Михайловичу та Михайлу Славунику.

У своєму зверненні до присутніх міський голова відзначив історичне значення й заслуги козацтва в утвердженні нашої державності, а також їхній вагомий внесок у сучасний процес державотворення, підкреслив при цьому і участь козацтва у військово-патріотичному вихованні молоді, проведення освітянських, культурно-просвітницьких заходів, спортивних змагань тощо. Міський голова приділив також увагу 70-річниці створення УПА, яка боролося за відновлення української державності, спираючись на власні патріотично налаштовані сили.

Реклама

«Учасники повстанського руху захищали права і свободи українського населення на рідній землі», - сказав міський голова і в цьому його погляди співпадають з оцінкою визвольного руху, яку йому нещодавно дав колишній Глава Української Греко-Католицької Церкви кардинал Любомир ( Гузар).

Присутні із захопленням слухали концертну програму хорового колективу «Відгомін» (кер.Наталія Добра), яка складалася з духовних, козацьких, стрілецьких та народних пісень, подумки звертаючись до героїчних та трагічних сторінок українського народу.

Мукачівський міськвиконком

Реклама
У Мукачеві відсвяткували День козацтва та річницю створення УПА (ФОТО) – 01
У Мукачеві відсвяткували День козацтва та річницю створення УПА (ФОТО) – 02
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно