Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Москаль назвав імена осіб-дипломатів, які причетні до вивезення контрабандної партії цигарок

Москаль назвав імена осіб-дипломатів, які причетні до вивезення контрабандної партії цигарок

Москаль назвав імена осіб-дипломатів, які причетні до вивезення контрабандної партії цигарок

У суботу увечері на пункті пропуску «Лужанка», що на українсько-угорському кордоні, припинена спроба контрабанди крупної партії сигарет, яку намагалися вивезти з України під виглядом дипломатичного вантажу.

ВІДЕО ДНЯ

– Водій мікроавтобуса «Фольксваген Транспортер» із дипломатичними номерами (автомобіль належить Посольству України в Словаччині), мешканець Києва Сергій Ліщишин, котрий є чоловіком Першого секретаря Посольства України в Словаччині О.Ліщишин, намагався вивезти за кордон понад п’ять із половиною тисяч блоків сигарет, – заявляє голова ОДА Геннадій Москаль на своєму офіційному сайті. – При цьому надав митникам і прикордонникам дипломатичний паспорт і підписаного власною дружиною листа, за яким із 21 по 24 травня мікроавтобус перевозить дипломатичний вантаж і не підлягає контролю. Коли митники, запідозривши наявність контрабанди (сигнал про сигарети дав службовий собака) почали наполягати на огляді, С.Ліщишин вчинив скандал, погрожував викликом консула і т.д. Митники зв’язалися МЗС України і після отримання дозволу огляду мікроавтобуса виявили 5 тисяч 685 блоків сигарет вартістю 620 тисяч гривень. І сигарети, і мікроавтобус вилучені.

Геннадій Москаль звернувся до керівництва Прикордонної служби України, СБУ та Державної фіскальної служби з проханням заохотити співробітників, які проявили принциповість і не допустили контрабанду під виглядом дипломатичного вантажу.

Реклама

– Одночасно вертаюся до керівництва МЗС із проханням дати оцінку діям своїх підлеглих, які, прикриваючись дипломатичною недоторканністю, банально намагаються заробити на сигаретах, компрометують Україну і виставляють весь дипломатичний корпус на посміховисько, –  зазначає Геннадій Москаль. – До речі, на початку травня МЗС не дало мені дозволу на виїзд у прикордонне з Україною румунське місто Сігету-Мармацієй для вручення гуманітарного вантажу українському ліцею. Тобто для гуманітарної місії в нас дорога закрита, а для контрабанди сигарет – зелене світло з відповідними листами Посольства.

Москаль назвав імена осіб-дипломатів, які причетні до вивезення контрабандної партії цигарок – 01
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно