Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Москаль оприлюднив листа, на підставі якого було здійснено так звану "дипломатичну контрабанду"

Москаль оприлюднив листа, на підставі якого було здійснено так звану "дипломатичну контрабанду"

Москаль оприлюднив листа, на підставі якого було здійснено так звану "дипломатичну контрабанду"

Очільник Закарпаття Геннадій Москаль оприлюднив листа Посольства України в Словаччині, на підставі якого під виглядом дипломатичного вантажу з України намагалися вивезти сигаретну контрабанду. 

ВІДЕО ДНЯ

"Оскільки Міністерство закордонних справ України навіть через три дні після затримання «дипломатичної контрабанди» ніяк не може знайти листа Посольства України в Словаччині, на підставі якого в Угорщину намагалися завезти крупну партію нелегальних сигарет, оприлюднюю цей документ для громадськості, – заявляє голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль. – Як видно, лист написаний українською та словацькою мовами на офіційному бланку Посольства України в Словацькій Республіці з вихідними даними: № 6139/24-612-920 від 19.05.2016 р.", – йдеться у повідомленні на офіційному сайті голови ОДА.

"Є гербова печать і підпис 1-го секретаря Посольства України пані Оксани Ліщишин. Адресат листа такий: «Всім кого це стосується, митним та прикордонним органам». І текст: «Цим підтверджується, що 21.05 – 24.05 2016 року на дипломатичній машині Volkswagen Тransporter EE 24 158 перевозиться дипломатичний вантаж. Відповідно до Віденської конвенції він не підлягає контролю». Усі ми сподіваємося, що службове розслідування за цим ганебним фактом буде швидким, а висновки жорсткими. Паралельно ще раз звертаюся до Верховної Ради – в Україні давно слід повернути кримінальну відповідальність за контрабанду підакцизних товарів, так, як це є в Євросоюзі. Адмінпротоколами й символічними штрафами побороти контрабанду, яку возять як прості громадяни, так і панство з дипломатичними паспортами, нереально, – додає Москаль.

Реклама
Москаль оприлюднив листа, на підставі якого було здійснено так звану "дипломатичну контрабанду" – 01
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно