Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Школярі провели свято у музеї (ФОТО)

Школярі провели свято у музеї (ФОТО)
22 вересня 2012 року – 70 років партизанського руху. З нагоди цієї події відділ освіти Мукачівської РДА організував районну зустріч учнівських експедиційних загонів, присвячену Дню партизанської...
ВІДЕО ДНЯ

22 вересня 2012 року – 70 років партизанського руху.

З нагоди цієї події відділ освіти Мукачівської РДА організував районну зустріч учнівських експедиційних загонів, присвячену Дню партизанської слави. Проходив цей захід на базі Музею партизанської слави с.Бабичі, що в урочищі Кривуля.

Реклама

Це свято встановлено в Україні на підтримку ініціативи ветеранів війни та з метою всенародного вшанування подвигу партизанів і підпільників у період Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років та увінчення їх пам’яті згідно Указу Президента України «Про День партизанської слави».

Учасників цієї урочистої події було доставлено шкільним автобусом Верхньокоропецької ЗОШ І-ІІІ ступенів. На жаль, досвідчений водій Кампов А.А. зміг доставити дітей лише до с. Бабичі. Майже кілометрову віддаль до музею учасники долали пішки , під сильним дощем і вітром. Хтось із теперішніх чиновників відповідає за цю «дорогу», хоча задля пам’яті про тих, які віддали своє життя за нас живих. Щоб гасло «Ніхто не забутий, ніщо не забуте» відповідало своєму значенню.

Реклама

Негода не завадила провести свято на належному рівні. Із вступним словом-привітанням звернулася до присутніх Абель Марина Карлівна – методист відділу освіти. Представники шкіл звітували про роботу експедиційних загонів. Із вітальними словами до школярів звернулися Халус Ю.В. – методист районного методичного кабінету, Гонак В.В. – заступник голови ветеранської організації Мукачівщини, Петьовка В.П. – директор музею, а також Чорій І.В. – перший директор музею партизанської слави. На жаль, на своєму святі не були ті, про яких розповідають лише експозиції музею, їх уже не має серед живих. З тематичною культурною програмою виступили аматори шкіл. Після закінчення урочистої частини екскурсоводи-учні Бабичівської ЗОШ І-ІІ ступенів – провели для всіх цікаву екскурсію.

І знову діти та вчителі під дощем добиралися пішки до автобуса. Різні думки роїлись у їх свідомості – гордість за країну, наших визволителів і прикрість за байдужість сучасників. Більшої уваги заслуговують колишні месники.

Іван Чорій, перший директор Музею партизанської слави, с. Бабичі

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно