Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Угорщина виділить Закарпаттю протягом трьох років 100 мільйонів євро

Угорщина виділить Закарпаттю протягом трьох років 100 мільйонів євро

Угорщина виділить Закарпаттю протягом трьох років 100 мільйонів євро

Геннадій Москаль відвідав угорське с.Тарпа, що неподалік кордону з Україною, і взяв участь у відзначенні Дня Куруців (учасники визвольних повстань в Угорщині 17-18ст.) У ході святкування голова ОДА зустрівся з держсекретарем уряду Угорщини з питань зовнішніх зв’язків та економічного розвитку Левенте Модьором. Угорський посадовець підтвердив озвучену раніше інформацію про рішення уряду Угорщини виділити Закарпатській області протягом трьох років 100 мільйонів євро.

ВІДЕО ДНЯ

Кошти будуть розподілені між населеними пунктами області незалежно від їх національного складу й призначатимуться на розвиток інфраструктури та малого бізнесу, – констатує Геннадій Москаль на своєму офіційному сайті.

– Бюджет Закарпатської області без дотацій та субвенцій із Києва становить близько мільярда гривень, тому фінансова допомога Угорщини, розподілена на три роки, фактично дорівнює трьом річним бюджетам Закарпаття, – зазначає Г.Москаль. – У ході розмови з паном Модьором було підняте й питання будівництва окружної автодороги біля Берегова. Угорці зупинили будівництво свого автобану М-3 за 20 кілометрів від кордону з Україною. Вони готові продовжити його далі, але за умови будівництва Берегівської окружної дороги. Автобан М-3 і траса «Чоп – Київ» мають з’єднатися на кордоні в Берегівському районі, і тоді після перетину КПП до Будапешта можна буде доїхати всього за 2,5 години. Україна на будівництво окружної дороги не має коштів, Угорщина готова надати нам кредит, але під державні гарантії України. Ми домовилися з паном держсекретарем, що будемо вирішувати шляхи вирішення цього наболілого питання в Міністерстві закордонних справ та економічного розвитку Угорщини за участі керівництва угорського державного банку «Ексімбанку», який готовий надати кредит. Будівництво окружної дороги необхідно починати якомога швидше, від цього виграє як бізнес, так і рядові громадяни України та Угорщини.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно