Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На утримання закарпатських ПТНЗ необхідно 160 млн гривень

На утримання закарпатських ПТНЗ необхідно 160 млн гривень

У понеділок, 30 травня, відбулося засідання постійної депутатської  комісії з питань освіти, науки, культури, духовності, молодіжної політики, фізкультури і спорту, національних меншин та інформаційної політики, яку очолює Ільдіко Орос.  

ВІДЕО ДНЯ

Депутати обговорили листи і звернення до профільної комісії та порядок денний другого пленарного засідання третьої сесії, яка запланована на 14 червня цього року, – стверджує прес-служба Закарпатської облради.

Жваве обговорення в обранців викликало питання про стан фінансування професійно-технічних училищ краю. Як повідомила директор департаменту освіти і науки Закарпатської ОДА Ганна Сопкова, для координації дій з цього болючого питання у краї створено регіональну раду професійної освіти обласної державної адміністрації та робочу групу, куди увійшли представники виконавчої та самоврядної влади, освітньої галузі, центру зайнятості, роботодавці. Вони напрацюють відповідні рекомендації. Крім того, з цього питання 1 червня відбудуться парламентські слухання.

Реклама

Наголошувалось, що після внесення змін до Державного бюджету на 2016 рік, фінансування ПТУ перекладено на місцеві бюджети. Фінансування семи професійно-технічних навчальних закладів у 2016 році здійснюється з обласного бюджету, дев’яти - у містах Ужгород, Мукачево, Хуст та Берегово – з бюджетів міст. «В області всього 16 ПТУ, – зазначив перший заступник голови облради Йосип Борто, – на їх утримання потрібно 160 мільйонів у рік, якщо всі «ляжуть» на обласний бюджет, то області цей тягар не винести».

Обговорили члени комісії і питання передачі у комунальну власність майнових комплексів ПТУ та землі, що дозволить здійснювати їх модернізацію. Для цього, як поінформувала Ганна Іванівна, на сьогодні всі майнові об’єкти та земельні ділянки ПТУ в Закарпатті мають необхідні документи. Відтак профільна комісія зійшлася на тому, що це питання не потрібно форсувати, а відкласти до висновків створеної регіональної ради та рекомендацій парламентських слухань.

Реклама

Не менш активно обговорили на профільній комісії пропоновані проекти рішень до порядку денного пленарного засідання сесії. Зосереджено увагу  на змінах і доповненнях до вже діючих обласних програм, ухвалених рішеннями попередніх сесій, та до затвердження нових регіональних програм у сфері освіти, туризму, інформатизації, нацменшин і спорту.

Усі критичні зауваження та пропозиції депутатів з  обговорюваних питань будуть опрацьовані та розглянуті президією обласної ради, яка традиційно відбудеться напередодні  другого пленарного засідання третьої сесії.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно