Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Закарпатці разом з угорцями відзначатимуть День Дунаю

Закарпатці разом з угорцями відзначатимуть День Дунаю

Щорічно наприкінці червня у 14 країнах басейну річки Дунай під егідою Міжнародної комісії із захисту р. Дунай відзначається спільний пан-європейський захід – День Дунаю.

ВІДЕО ДНЯ

В Україні, в басейні річки Тиса це свято традиційно проводиться під гаслом «Тиса – молодша сестра Дунаю».

Згідно з домовленостями української та угорської cторін святкування з нагоди 10-ї річниці проведення Дня Дунаю в басейні р. Тиса відбудеться 28 червня 2016 року за участі представників Міжнародної комісії із захисту р. Дунай, Представництва Європейського Союзу в Україні, Міністерства екології та природних ресурсів України, Держводагентства України, Міністерства регіонального розвитку Угорщини, Головного державного управління водного господарства Угорщини, керівників прикордонних областей двох держав та місцевих органів самоврядування обох сторін, – зазначає Басейнове управління водних ресурсів річки Тиса.

Реклама

Відповідно до Протоколу позачергової зустрічі заступників Уповноважених Урядів України та Угорщини з питань водного господарства на прикордонних водах було вирішено, що у створі 724 км р. Тиса біля с.Галабор Берегівського району Закарпатської області угорською стороною буде змонтовано тимчасовий понтонний міст між двома берегами річки, кожна із сторін забезпечить влаштування відповідної інфраструктури і тимчасового пункту перетину з метою участі у святкових заходах. Цей міст стане символом загальнотисянського єднання та ще одним кроком до «Європи без кордонів.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно