Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Рахівські рятувальники гасили пожежі в екосистемах

Рахівські рятувальники гасили пожежі в екосистемах
ВІДЕО ДНЯ

1 червня в Рахівському районі на базі Лазещинського лісництва відбулися спільні навчання із гасіння пожеж в екосистемах. У тренуваннях взяли участь керівництво району, представники Рахівського райвідділу ДСНС, бійці державного пожежно-рятувального поста смт. Ясіня, працівники ДП «Ясінянське лісомисливське господарство», медики та правоохоронці.

У ході навчань учасники відпрацювали наступний варіант розвитку подій: за легендою, необачний турист розклав вогнище у недозволеному місці. Після цього полум’я перекинулося на дерева й швидко поширилося лісовим масивом на площу в півгектара. Навіть більше – вогонь охопив автомобіль чоловіка. І коли турист намагався вивезти машину з осередку пожежі, то отримав опіки, – повідомляє У ДСНС України в Закарпатській області.

Реклама

Працівники лісомисливського господарства через систему відеоспостереження побачили велику задимленість у лісовому масиві. Вони відіслали в зону лиха добровільну пожежну дружину й викликали служби життєзабезпечення. Лісники за допомогою мотопомпи розпочали гасити вогонь. Приборкати стихію їм допомогли бійці ДПРП смт. Ясіня. Тим часом медики надали допомогу постраждалому туристові, а правоохоронці забезпечували громадський порядок і охорону місця події.

Усього в навчаннях взяли участь 6 одиниць техніки та 40 людей. Підсумовуючи результат, присутні зауважили, що такі тренування є особливо актуальними перед початком літнього сезону пікніків, адже дозволяють різним службам налагодити взаємодію. Загалом це вже четверті за ліком навчання – на Рахівщині їх проводять раз на рік у кінці травня – на початку червня.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно