Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Мукачівські правоохоронці спілкувались з місцевими підлітками

Мукачівські правоохоронці спілкувались з місцевими підлітками

Мукачівські правоохоронці спілкувались з місцевими підлітками
ВІДЕО ДНЯ

«Права свої знай, обов’язки не забувай», – саме під таким гаслом вчора в адмінбудівлі Мукачівського районного відділення поліції відбувся круглий стіл за участю районної влади.    

На зустріч були запрошені діти з так званої групи ризику, які схильні до правопорушень, та підлітки з прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу Мукачівського району.

Реклама

Мета зустрічі – сприяння правовій освіченості підлітків, виховання поваги до поліції, профілактика протиправної поведінки неповнолітніх, а також підвищення ролі соціальних служб в профілактиці та запобіганні підлітковій злочинності.

З вітальним словом до присутніх звернулися голова Мукачівської райдержадміністрації Сергій Гайдай, керівник районного відділення поліції Олександр Боднарчук та директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді  Владислав Вергун. Керівники привітали присутніх з Міжнародним днем захисту дітей та наголосили, що завжди будуть стояти на захисті прав дитини.

Реклама

Діана Соскіда, спеціаліст центру соціальних служб, роз’яснила  присутнім основні положення Конвенції ООН про права дитини.

Щодо вікових особливостей підлітків, участі батьків у виховному процесі, психоемоційного стану та особистісних характеристик дітей, що перебувають на обліку, виступила психолог Мукачівської кримінально-виконавчої інспекції Наталія Шін.

Слідчий відділення поліції Анжеліка Максим розповіла про адміністративний та кримінальний проступок та відповідальність за скоєне.

Реклама

А далі для дітей було найцікавіше. Учасники заходу запропонували інсценізувати крадіжку мобільного телефону, на що діти з радістю погодилися. Вони із захопленням спостерігали, як проводиться дослідження місця злочину, допит, дактилоскопія, фото для системи обліку тощо.

Ольга Чубірко, адвокат безоплатної правової допомоги, роз’яснила дітям про їх права під час слідства, пом’якшуючі та обтяжуючі обставини, наслідки відповідальності за вчинені проступки.

На завершення учасники заходу подарували дітям подарунки.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно