Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Тячівщині нагородили матерів-героїнь

На Тячівщині нагородили матерів-героїнь

У Тячівській районній державній адміністрації відбулась урочиста церемонія вручення нагород "Мати-героїня"  багатодітним жінкам Тячівщини. Відповідно до Указу Президента України від 7 травня 2016 року № 198/2016 за материнську самовідданість, зразкове виховання дітей, забезпечення умов для всебічного їх розвитку  таке звання надано 116 особам, які народили та виховали до восьмирічного віку п’ятьох і більше дітей. Найбільше таких жінок з села Лопухово, Вільхівці, Вільхівці-Лази та Кричево.

ВІДЕО ДНЯ

До речі, першість по народжуваності та чисельності багатодітних сімей як у старі добрі часи, так і сьогодні тримають гірські відділені села. З Лопухова на нагородження прибув цілий автобус жінок, про який подбав сільський голова Іван Фабрицій, чим виразив їм свою увагу та шану, – стверджує прес-служба Тячівської районної державної адміністрації.

Вітаючи присутніх у залі з отриманням такого почесного звання, голова Тячівської райдержадміністрації Василь Дем’янчук відзначив  величний подвиг жінок, які присвятили своє життя вихованню дітей, побажав всім міцного здоров’я, родинного тепла, благополуччя, шани та вдячності від дітей та онуків, Божих благословінь. 

Реклама

– Нехай це звання, яке Ви отримали, буде дійсно подякою від держави  за народження та виховання дітей, майбутнього України, – наголосив керівник району.

Також повідомив, що разом з цим званням жінки отримують грошову винагороду. А також доплату до пенсії, для оформлення перерахунків якої потрібно навідатись у Пенсійний фонд.

Реклама

Відтак Василь Юрійович вручив матерям району квіти, державні нагороди та нагрудний знак до почесного звання «Мати-героїня». На згадку про таку важливу подію у своєму житті, всі фотографувались біля адміністрації.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно