Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Керівництво УжНУ зустрілось з представниками закарпатських медіа

Керівництво УжНУ зустрілось з представниками закарпатських медіа

Керівництво УжНУ зустрілось з представниками закарпатських медіа

Вчора, у День журналіста, в ректораті УжНУ відбулася зустріч керівництва вишу з представниками закарпатських медіа.

ВІДЕО ДНЯ

Ректор та проректори університету привітали працівників ЗМІ з професійним святом, розповіли про освітню, наукову, організаційну роботу, проведену в університеті за останні два роки, а також поділилися баченням перспектив розвитку УжНУ та співпраці з медіа-спільнотою краю, – інформує прес-служба УжНУ.

Ректор Володимир Смоланка зазначив: «Ваша робота є надзвичайно важливою. Я особисто починаю і закінчую день з того, що  читаю новини, статті – дізнаюся, що відбувається нового у світі і місті. Взагалі, без журналістики і журналістів не уявляється сучасне життя. Мені дуже приємно, що ми маємо гарні відносини і тісну співпрацю з провідними ЗМІ області, дуже цінуємо об’єктивні матеріали про наш університет. Позитивна оцінка роботи УжНУ, так само як і конструктивна критика, є стимулом для нас бути кращими. Хочу вам побажати, аби доля до вас була прихильна, щоб ви завжди затверджували істину і правду, і мали запас здоров’я, який дозволяє вам працювати в найбільш творчій професії, яка існує в світі».

Реклама

Василь Ільницький, керівник відділу зав’язків з громадськістю УжНУ, подякував колегам за об’єктивне висвітлення подій, новацій, які впроваджуються  в університеті: «ЗМІ та університет – колеги, бо ми робимо спільну справу – справу на ниві освіти та просвіти.  Хочу щиро подякувати вам за цю співпрацю і висловити готовність робити її більш динамічною і масштабною. Я в журналістиці 35 років і можу твердити, що УжНУ – це величезний пласт інтелекту, неосяжний масив цікавих, актуальних і злободенних тем для журналістських публікацій. Цей унікум треба використовувати сповна».

На зустрічі також йшла мова про нововведення, впровадженням яких активно займається університет. Проректор Мирослава Лендьел зазначила: «Якщо проаналізувати нашу роботу, то можна сказати, що ми перейшли від кількості до якості. Ми робимо значну кількість нових речей, і тепер вони дають якісний результат. Наприклад, ми довели, що здатні якісно навчати іноземних студентів англійською мовою, зараз готуємо програми на іноземній мові для українських студентів. Відчуваємо, що маємо попит з боку іноземців на різні спеціальності в університеті. При чому географія студентів розширюється – це й країни Азії, Африки, Центральної Європи». Іноземці які навчаються в університеті – це свідчення престижності, рейтинговості для університету. Починає діяти і своєрідний «ефект бумерангу» – УжНУ приймає більше іноземців на навчання і отримує більше можливостей направляти своїх студентів у інші європейські виші за програмою подвійних дипломів – резюмувала Мирослава Лендьел.

Реклама

Впродовж нинішнього навчального року університет відвідали багато європейських, українських політичних, культурних діячів, серед них Ян Томбінскі, Іван Штефанец, представники Несторівської групи. Університет став авторитетним майданчиком для спілкування з відомими особистостями, місцем презентації вагомих соціальних, культурних чи економічних проектів.

Проректор з наукової роботи Ігор Студеняк наголосив, що серед головних пріоритетів університету є втілення інновацій. «Важливою є академічна підприємницька діяльність молоді, впровадження наукових інноваційних розробок в реальність. Університет всіляко підтримує цей процес, ми нещодавно провели конкурс студентських стартапів, який виявився дуже успішним. Ми побачили значну кількість перспективних проектів. Важливим в цьому плані є їхнє фінансування, тому університет підтримуватиме  перспективні розробки. Наша мета – дати молодим і здібним науковцям перспективи росту».

На зустрічі також йшла мова про відкритість і прозорість діяльності університету. Проректор Олександр Рогач наголосив, що університет проводить закупівлі через систему «ProZorro», а також надає відкритий доступ до документів університету.

Реклама

Від ректора Володимира Смоланки почесні грамоти та премії отримали молоді журналісти університету Мирослава Гараздій, Іванка Когутич та Олексій Шафраньош.

В ході зустрічі журналісти провідних видань Закарпаття, зокрема Тетяна Вашаргелі,  Олег Сембер, Василь Гарагонич, Алла Хаятова та інші висловили побажання, щоб подібні заходи відбувалися частіше, адже новин та інформаційних приводів в університету завжди багато.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно