Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В Іршавській ЦРЛ встановили пам’ятну дошку колишньому керівнику лікарні

В Іршавській ЦРЛ встановили пам’ятну дошку колишньому керівнику лікарні

В Іршавській ЦРЛ встановили пам’ятну дошку колишньому керівнику лікарні
ВІДЕО ДНЯ

Сьогодні йому б виповнилося 60, але у 2006 році його життя обірвалося. Рішко Василь Васильович присвятив себе медицині. Він віднайшов найкращий сюжет для свого життя у хірургії.

За довгі роки трудової діяльності опублікував понад 50 наукових праць, присвячених різним проблемам хірургії органів травлення. Має вищі категорії по хірургії і організації охорони здоров’я. У 1992 році ним було відкрите перше в області відділення нефрогемодіалізу, – зазначає Іршавська міська рада.

Реклама

Саме цього дня, 6 червня, на будівлі центрального корпусу Іршавської ЦРЛ відбулося відкриття пам’ятної дошки Василю Рішку. На заході були присутні дружина, батьки, брат, колеги та друзі. 

Народився Василь Васильович 6 червня 1956 р. в м. Ужгороді. У 1973 вступив на медичний факультет Ужгородського державного університету. Отримавши диплом, почав працювати лікарем-хірургом Мукачівської ЦРЛ. 1980 році зарахований до аспірантури Академії медичних наук. За час навчання тут захистив кандидатську дисертацію і в 1983 році  здобув ступінь кандидата медичних наук.
У 1984 році доля привела його на Іршавщину. До 1997 у нашому районі працював завідувачем хірургічного відділення та районним хірургом. За ці роки написав докторську дисертацію, яку успішно захистив у 1996. Згодом очолював управління медицини краю, паралельно розпочинає роботу на посаді професора кафедри факультетської хірургії медичного факультету УжНУ.

Реклама

З 2000 року знову починає працювати в Іршаві на посаді головного лікаря Іршавської центральної районної лікарні. З лютого 2003 р. призначений начальником відділу охорони здоров’я Іршавської райдержадміністрації. В цьому ж році йому присвоєно звання Заслуженого лікаря України. З 2005 року переходить працювати на кафедру хірургічних дисциплін факультету післядипломної освіти УжНУ.

Сьогодні було ще багато спогадів про висококваліфікованого фахівця, мудрого керівника, лікаря за покликанням – Василя Рішка. Пам’ять про нього живе і житиме в серцях колег, друзів, рідних та вдячних пацієнтів.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно