Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В Ужгородському районі ліквідовано наслідки врізки у нафтопроводі “Дружба”

В Ужгородському районі ліквідовано наслідки врізки у нафтопроводі “Дружба”

В Ужгородському районі ліквідовано наслідки врізки у нафтопроводі “Дружба”

31 травня 2016 року о 15:55  Держекоінспекцією у Закарпатській області було отримано телефонограму від Закарпатської дільниці філії “Магістральний нафтопровід “Дружба”  ПАТ “Укртранснафта” щодо виявлення локального забруднення ґрунту в районі проходження нафтопроводу “Дружба” на ділянці “Броди-Держкордон” на відстані одного кілометру неподалік с. Дубрівка Ужгородського району.

ВІДЕО ДНЯ

Спеціалісти Держекоінспекції одразу ж виїхали на місце події. Провели огляд місця витоку нафтопродукту (нафти) на поверхню ґрунту в урочищі “Ярочки” с. Дубрівка та відібрали проби ґрунтів з метою визначення ступеня забруднення ґрунту. Зафіксували, що внаслідок несанкціонованої врізки нафтопродукти до водних об’єктів не потрапили. Начальнику ЗД філії “МН “Дружба” ПАТ „Укртранснафта” видали припис щодо усунення наслідків аварії, – повідомляє Держекоінспекція у Закарпатській області.

Станом на сьогодні, 7 червня, аварійною бригадою ЗД філії “МН “Дружба” ПАТ „Укртранснафта” ліквідовано наслідки потрапляння нафти в грунт. Нафту максимально зібрано та закачано в нафтопровід. Проведено зачистку забруднених місць, здійснюється рекультивація забрудненої земельної ділянки.

Реклама

За фактом несанкціонованої врізки на 298 км нафтопроводу “Броди-Держкордон” Ужгородським відділом поліції Головного управління національної поліції у Закарпатській області порушено кримінальне провадження за ст. 292 Кримінального Кодексу України.

З метою проведення розрахунків збитків, заподіяних забрудненням ґрунтів, Держекоінспекцією направлено запит до управління Держгеокадастру в Ужгородському районі щодо нормативно-грошової оцінки земельної ділянки.

Реклама

Матеріали перевірок та розрахунки збитків, заподіяних державі, буде передано до органів національної поліції з метою доручення їх до кримінальної справи.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно