Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Водії громадського транспорту Мукачівщини оволодівають навичками надання домедичної допомоги

Водії громадського транспорту Мукачівщини оволодівають навичками надання домедичної допомоги

Водії громадського транспорту Мукачівщини оволодівають навичками надання домедичної допомоги
ВІДЕО ДНЯ

Семінар-навчання щодо надання водіями громадського транспорту домедичної допомоги стартував на базі Державного підприємства "Диспетчерська служба пасажирських перевезень". Цільова аудиторія семінару – водії приміських маршрутів, що здійснюють перевезення в межах Мукачівського району та водії, які працюють на службовому транспорті великих підприємств та перевозять  працівників – мешканців Мукачівщини й міста Мукачева.

Кількаденний семінар-навчання проводять тренери-інструктори Транспортного навчального центру підвищення кваліфікації та професійної компетентності.

Реклама

Навчальний курс для водіїв організовано за сприяння голови Мукачівської РДА Сергія Гайдая та з ініціативи керівника ДП „"Диспетчерська служба пасажирських перевезень" Георгія Горвата.

«Мотивацією до проведення навчального семінару є безпека пасажирів. Водії відносяться до категорії осіб, які не мають медичної освіти, але за своїми службовими обов’язками повинні володіти базовими навичками з рятування та збереження життя людини, – коментує проведення навчань Георгій Горват. – Отже, надання домедичної допомоги постраждалим при ДТП – це невід’ємна складова надання якісних транспортних послуг.»

Реклама

Зазначимо, що в результаті проходження водіями навчального курсу, водії отримують відповідне посвідчення терміном дії  на 5 років, затверджене постановою КМУ.

«Проведення такого роду навчань дають водіям знання та навички, які можуть врятувати людське життя, – акцентує очільник Мукачівщини Сергій Гайдай, – водій громадського транспорту  відповідає за безпеку перевезень та є першою людиною, яка повинна чітко та професійно відреагувати у нештатних ситуаціях. Це – не тільки ДТП, а й можливі ситуації, коли пасажиру стане зле у громадському транспорті.  Безпечні перевезення та порятунок людського життя – є незмінними пріоритетами перевезень у Мукачівському районі, тому організація навчань – у площині спільних інтересів районної влади та перевізників.»

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно