Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Ракошині відзначили 681-річницю

В Ракошині відзначили 681-річницю
Цими вихідними у селі Ракошино, Мукачівського району гуляли, і звичайно не просто так, а в честь визначного свята, дня народження села. Шістсот вісімдесят першу річницю відзначали цього року жителі...

Цими вихідними у селі Ракошино, Мукачівського району гуляли, і звичайно не просто так, а в честь визначного свята, дня народження села. Шістсот вісімдесят першу річницю відзначали цього року жителі Ракошина та гості краю. На відміну від минулорічного гуляння свято проходило нестандартно, точніше, як у справжніх закарпатців.

ВІДЕО ДНЯ

Село Ракошино, Мукачівського району – одне з найстаріших і найбільших українсько-угорських поселень, тут проживає близько 8 тисяч чоловік. Цього року Ракошинці відзначили 681-у річницю села із дня першої документальної згадки про нього. Хоча, як стверджують науковці, селу набагато більше.

Ветерани праці і пенсіонери відзначають це свято із гордістю, адже свого часу доклали чимало зусиль аби його відродити. Урочиста частина розпочалася на місцевому стадіоні. На сцену винесли прапори сіл, що входять Ракошинської сільської ради, після чого віряни прочитали молитви.

Реклама

На свято завітали і почесні гості з-закордону із м. Ніртелек (Угорщина), Грібов (Польща) і Велькі Шаріш (Словаччина). Нагороджували на сцені і нових Почесних мешканців села Ракошино. Святковий настрій всім присутнім дарували юні аматори сцени, місцеві виконавці, що мали можливість показати свої таланти. А в той час кухарі частували гостей свята різними смачними стравами, традиційні бограч і шашлики теж тут були. Відмінність цьогорічного дня народження села в тому, що його святкували як справжні Закарпатці, 3 дні до і 3 після. Як стверджують селяни цього року день народження Ракошина “на ура”. Громада села Ракошино активна і подібні гуляння тут проводять не раз у році.

Прес-служба Закарпатської обласної ради

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно