Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Чинадієві в "Парку Слави" відкрили пам’ятний знак Герою АТО

У Чинадієві в "Парку Слави" відкрили пам’ятний знак Герою АТО

У Чинадієві в "Парку Слави" відкрили пам’ятний знак Герою АТО

Парк Слави, що в смт. Чинадієві, – меморіал, який увіковічнив пам’ять двох поколінь героїв – партизана Другої світової війни та учасника АТО, молоде життя якого обірвалося на Сході України.

ВІДЕО ДНЯ

Меморіальний знак Олександру Тербану відкрили під час мітингу-реквієму, присвяченому вшануванню пам’яті героя. У заході взяли участь: голова Мукачівської РДА Сергій Гайдай, голова Мукачівської райради Іван Михайло, селищний голова Іван Мошак, військовий комісар Мукачівського ОМВК Ігор Гусєв, голова районної Ради ветеранів Іван Качур та ветерани Другої світової війни, священнослужителі, депутати районної та селищної ради, чинадіївці, вихованці Чинадіївського дитячого будинку, бойові побратими загиблого військовослужбовця, – повідомляє Мукачівська РДА.

Олександр Тербан народився та виріс у селищі Чинадієво, загинув у зоні проведення АТО в січні 2015, напівсиротами залишилися неповнолітніх дітей.

Реклама

На відкриття меморіального знаку прийшла дружина та мати полеглого героя.

Показово, що у парку Слави поховані партизани – В. Халявка, І. Коневич та І.Сабов, – які півстоліття тому назад також віддали своє життя за Батьківщину.

Реклама

Рік 2015 також приніс втрати селищу – загинув молодий чоловік, батько, єдиний син, загинув в умовах сьогодення, у сучасному світі, де людське життя – найвища цінність. Про найважливіші віхи життєвої дороги Олександра Тербана згадували під час мітингу-реквієму. Рідні, односельчани, всі учасники заходу – не приховували сліз.

Пам’ятний знак відкрили спільно – голова Мукачівської РДА Сергій Гайдай, голова Мукачівської райради Іван Михайло, селищний голова Іван Мошак та бойовий побратим загиблого.

З щирими словами глибокої вдячності звернувся до рідних військовослужбовця очільник Мукачівщини Сергій Гайдай:

Реклама

«Сьогодні відбувся легкоатлетичний крос серед школярів, – каже Сергій Гайдай, – я бачив щасливих дітей, які із захопленням брали участь у спортивних змаганнях, граючись, перемагали під мирним небом. Таку можливість ціною власного життя цим та іншим дітям і дорослим дають герої, діти яких стають напівсиротами. Низько вклоняюся та висловлюю слова глибокої вдячності матері та дружині за сина та чоловіка».

До присутніх також звернулися: голова районної ради Іван Михайло, військовий комісар Мукачівського ОМВК Ігор Гусєв, голова районної Ради ветеранів Іван Качур, учасник війни в Афганістані та бойовий побратим загиблого героя.

Пам’ятник Олександру Тербану освятили священнослужителі, присутні запалили лампадки та поклали квіти.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно