Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Боржавська вузькоколійка отримає нові тепловози

Боржавська вузькоколійка отримає нові тепловози

Голова ОДА зустрівся з делегацією із Миколаївської області, яка приїхала на Закарпаття для переговорів про передачу двох тепловозів для Боржавської вузькоколійки.

ВІДЕО ДНЯ

–  Ми давно шукали для нашої вузькоколійки ретро-паровози, які працюють на дровах, – зазначає Геннадій Москаль на своєму офіційному сайті. – Вони можуть стати справжньою туристичною родзинкою області, подивитися на яку приїжджатимуть з усієї України й закордону.  Укрзалізниця не має жодного паровоза, однак громадські активісти знайшли дві такі машини в Миколаївській області. Один у м.Новий Буг, інший – у Миколаєві. Паровози стоять там, як елементи декору, оскільки, по-перше, вже десятиліття знаходяться в неробочому стані, а, по-друге, там немає вузькоколійки. Попередньо ми вже вели переговори з представниками Миколаївщини про передачу машин на Закарпаття і досягли принципової згоди.

А зараз зустрілися з делегацією на чолі з міським головою Нового Буга Максимом Лагодієнком, щоб обговорити принципи і механізм угоди. Головний мета – щоб міська громада (паровози знаходяться в комунальній власності) залишилася задоволеною, тому Закарпаття має запропонувати взамін щось своє. Після передачі паровозів на Закарпаття ми своїми силами відновимо їх і запустимо в рух на Боржавській вузькоколійці. До остаточного вирішення питання я запросив групу дітей із Нового Буга на Закарпаття для відпочинку, який включатиме й поїздки нашою вузькоколійкою.

Реклама
Боржавська вузькоколійка отримає нові тепловози – 01

Джерело: PMG.ua

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно