Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Скандал в освіті Мукачівського району: після "реорганізації" роботу втратили 60 людей

Скандал в освіті Мукачівського району: після "реорганізації" роботу втратили 60 людей

Скандал в освіті Мукачівського району: після "реорганізації" роботу втратили 60 людей

Ще не встигли влягтися пристрасті з освітянським конфузом у місті над Латорицею, як майже аналогічна ситуація визріває у Мукачівському районі. І теж, на жаль, пов’язана із сферою освіти.

ВІДЕО ДНЯ

На сесії районної ради депутати почули таку цікаву інформацію. Виявляється, при недавньому призначенні на посаду начальника відділу освіти РДА грубо порушено ряд вимог. Так, стверджують освітяни, керівником відділу освіти цілого району, де налічується 68 шкіл, 70 дитсадків, працюють понад 2 тисячі педагогічних працівників, призначають людину, у якої відсутній стаж керівної роботи. Подейкують, що нова начальниця жодного дня не працювала у школі. Та й загалом новопризначена «февничка» суттєво програє у порівнянні зі своїми попередниками, які чомусь змінювались з калейдоскопічною швидкістю, – йдеться у газеті "Панорама" від 2 червня.

У всіх школах району педпрацівники здивовані і обурені таким кадровим рішенням. Особливо ремствують досвідчені директори шкіл, які через низьку компетентність нової шефині, не можуть вирішити жодного суттєвого питання. Дехто підозрює, що начальниця не завжди розуміє про що говорить, бо спілкується кліше з набором фраз.

Реклама

Освітянський бюджет району сягає майже 200 мільйонів гривень, а посада головного бухгалтера – вакантна. Отож виникає підозріння, що може у мутній воді краще риба ловиться?

Наші співрозмовники, маючи за плечима десятки років педагогічної праці за всіх режимів, принаймні останнього півстоліття, глибоко переконані, що районний відділ освіти має бути осередком професіоналізму, центром управління, координації роботи і надання компетентної кваліфікованої допомоги усім освітнім закладам та педагогам.

Реклама

Незрозумілі громадськості реформаторські рухи райдержадміністрації, спрямовані, ми в цьому глибоко переконані, на поліпшення стану справ у галузі. Проте благими намірами вимощена дорога лише до пекла.

На виконання розпорядження голови Мукачівської РДА від 1 квітня 2016 року №167 «Про проведення реорганізації відділу молоді та спорту Мукачівської РДА шляхом приєднання до відділу освіти» шановна Світлана Іванівна Кешеля з оперативністю гідною кращого застосування (бо Ви здогадуєтесь, у яких випадках потрібна така спішка), видає наказ №110 від 1 квітня 2016 року по відділу освіти Мукачівської РДА «Про вивільнення та скорочення працівників відділу освіти та його структурних підрозділів». Його суть зводиться до того, що скорочується штат районного методичного кабінету (18 штатних одиниць), централізованої бухгалтерії (40 одиниць) та психолого-медико-педагогічної консультації (2 одиниці) у зв’язку з реорганізацією.

Скандал в освіті Мукачівського району: після "реорганізації" роботу втратили 60 людей – 01
Реклама

Ми не будемо сперечатися відносно ефективності роботи названих підрозділів. Може й справді вони «не ловили мишей». Але щоб поїсти смачного холодцю, зовсім не обов’язково відрізати у живої свині одну ногу. Тим паче, що фінансування для районного методкабінету на 2016 рік виділено сесією районної ради.

Для освячення свого «грішного» задуму пані начальниця звернулася до профспілкового комітету і тут вийшов «облом». Голова профспілкового комітету М.Бузинник 5 квітня у письмовій формі на підставі рішення профспілкового комітету працівників відділу освіти та його структурних підрозділів попросила скасувати наказ відділу освіти від 1 квітня 2016 року №110 та надати належне обґрунтування проведення запланованих заходів.

У освітян небезпідставно виникає підозра щодо чиїхось планів під приводом скорочення звільнити працівників, які відповідально, професійно працювали впродовж років, проте при цьому мали власну громадянську позицію, незважаючи на зміну владних векторів.

Згаданий наказ відділу освіти, окрім суті, не відрізняється ще й високим рівнем грамотності. Популярна група «ТІК» з такого приводу співає: «Та я не буду листи тобі писати, бо ти будеш їх на помилки перевіряти». Щоб бути справжньою вчителькою, мікрорайону нашого жителькою, а тим паче освітянською очільницею, треба заслужити авторитет у колег і підлеглих. І не словом, а вчинками.

Раніше інтернет-видання "PMG.ua" розповідало про нинішню очільницю міської освіти Мукачева пані Катерину Кришінець-Андялошій та конфузом, який виник на святі останнього дзвоника.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно