Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Держприкордонслужба обіцяє посприяти поверненню у державну власність землі вздовж лінії кордону

Держприкордонслужба обіцяє посприяти поверненню у державну власність землі вздовж лінії кордону

Держприкордонслужба обіцяє посприяти поверненню у державну власність землі вздовж лінії кордону

Держприкордонслужба вживає всіх дієвих заходів, щоб повернути у державну власність земельні ділянки, розташовані вздовж лінії державного кордону. На сьогоднішній день співробітники Державної прикордонної служби України у взаємодії з прокуратурою Закарпатської області вже повернули у державну власність 28 земельних ділянок загальною площею 54 га.

ВІДЕО ДНЯ

Крім того Мукачівським прикордонним загоном Держприкордонслужби спільно з військовою прокуратурою Ужгородського гарнізону, подано 6 позовів до суду щодо оскарження незаконних рішень про передачу у довгострокову оренду майже 80 гектарів земель, розташованих у безпосередній близькості до кордону. По трьом з них вже винесено судові рішення про скасування договорів оренди.

Щоб надати беззаперечні докази, правоохоронці активно працювали в Центральному державному архіві вищих органів влади та управління України, галузевому державному архіві Держприкордонслужби та інших архівних установах України. Також після цього було подано відповідні позови до  Берегівського районного суду Закарпатської області стосовно фізичних осіб, а також Головного управління Держземагентства в Закарпатській області, Берегівського районного управління юстиції про скасування низки наказів Головного управління Держземагентства в Закарпатській області і повернення у державну власність земельних ділянок з незаконного володіння.

Реклама

31 травня 2016 року апеляційним судом Закарпатської області  було повернуто у державну власність 33 га землі, які в порушення закону були передані рішеннями місцевих органів влади у власність фізичним особам.  Вартість  землі, яку повернуто судовим рішенням складає понад 1 млн. гривень. Тим самим поновлено порушене право Державної прикордонної служби України на користування спірними земельними ділянками, спрямоване на захист державного кордону. 

Держприкордонслужба разом з правоохоронними органами й надалі проводитиме відповідну роботу, направлену  на захист законних інтересів держави як на  західній, так і на інших ділянках державного кордону.

Реклама

Нагадаємо, днями журналістів "24 Каналу" затримали під час зйомки сюжету про контрабанду на українсько-угорському кордоні у пропускному пункті "Лужанка". 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно