Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Помер Юрій Ільницький, який протягом 18 років очолював Закарпатську область

Помер Юрій Ільницький, який протягом 18 років очолював Закарпатську область

Помер Юрій Ільницький, який протягом 18 років очолював Закарпатську область

18 червня на 92-у році життя відійшов у вічність Юрій Ільницький, який впродовж 1962-1980 років очолював Закарпатську область.

ВІДЕО ДНЯ

Про це на власній сторінці у ФБ повідомив його родич журналіст Василь Ільницький.

Сучасники Ю.Ільницького називають цей період «епохою в історії Закарпаття», а його самого «знаковою постаттю» та пов’язують діяльність з відстоюванням інтересів області перед союзним центром.

Реклама

Зокрема, у цей час на Закарпатті було різко зменшено вирубку лісів і збільшено площу нових насаджень, місцевих селян-радгоспників єдиних (!) в СРСР не позбавили присадибних ділянок, у містах і селищах області масово відкривали філії крупних підприємств ВПК, що давало роботу тисячам закарпатців.

Після аварії на ЧАЕС суспільство довідалося, що у 70-і роки минулого століття уряд мав намір збудувати атомні станції і на Закарпатті, однак завдяки чіткій позиції керівництва області від цих планів довелося відмовитися. Будучи на пенсії Ю.Ільницький видав мемуари «Спогади: з прожитого та пережитого» у яких детально розповів про цей період історії Закарпаття.

Реклама

Відомий науковець та управлінець В.Приходько так відгукнувся на смерть багатолітнього керманича Закарпаття: «Покинула цей світ людина, яка символізувала цілу епоху (60-70 рр.) у соціально-економічному розвитку Закарпаття. У цю добу визрів він сам, як гарна і скромна людина, патріот своєї землі, керівник тодішньої системи управління. У цей час невдачі празької весни, косигінських реформ, перешкоди на шляху духовної відлиги і застій не завадили йому, знаючому життя з низів та гір, лабіринти влади, багато зробити для розвитку економіки, сільського господарства і житлового будівництва, освіти та інших галузей життя краю. Усунення загрози будівництва радянської АЕС варто на окрему глибоку подяку. Вічний покой, світла вам пам’ять, Юрію Васильовичу…»

Інтернет-видання "PMG.ua" та газета "Панорама" висловлюють щирі співчуття рідним та близьким у зв’язку зі смертю Юрія Васильовича.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно