Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Щойно створений медіа-проект "Ukraїner" анонсував цикл матеріалів про Закарпаття

Щойно створений медіа-проект "Ukraїner" анонсував цикл матеріалів про Закарпаття

Щойно створений медіа-проект "Ukraїner" анонсував цикл матеріалів про Закарпаття

Після того, як з медіа-простору України зник National Geographic, на його заміну не з’явилося проекту для шанувальників інтелектуальних медіа та несподіваних географічних відкриттів.

ВІДЕО ДНЯ

Останні кілька десятків років українці активно емігрували або переїжджали до великих міст – поступово залишали свої землі, так нічого про них і не дізнавшись. Історії невеличких поселень не ставали медійними, а залишалися у родинних архівах і поступово затиралися у пам’яті.

Зазвичай, наша держава опиняється у фокусі світових ЗМІ через політичні та економічні проблеми, війну чи природні катаклізми. На противагу, та невелика кількість іноземців, що приїздять до України, описують її зовсім не так, як це роблять українські ЗМІ. Сторонньому оку Україна відкривається несподіваною, цікавою, непередбачуваною і кольоровою. Але якою бачать свою країну самі українці? Чому, повертаючись із закордону, в першу чергу вони звертають увагу на сірість, негатив, неввічливість та грубість великих міст. Можливо тому, що медійно Україна для самих українців не виглядає добре?

Реклама

Внутрішній туризм в Україні розвинений слабо, розгалуженість транспортної системи залишає бажати кращого. Доволі багато українців взагалі ніколи не покидали межі своєї області. Ті ж із нас, хто багато подорожує Україною, можуть помітити, як мало ми знаємо про сусідні регіони і про свою країну в цілому.

Для того, аби це змінити, кілька ентузіастів започатковвали Ukraїner – новий медіа-проект, який має на меті шляхом ретельних досліджень зрозуміти і сформулювати те, ким ми є.

Реклама

Перша антропологічно-етнографічна експедиція триватиме півтора року і охопить усі 14 історичних земель України – від Слобожанщини до Поділля, від Волині до Таврії.

"Ми почнемо із західної частини України і усе літо будемо знайомити вас із Закарпаттям. Ви можете долучитися до нашої подорожі – відкрити нам свою унікальну місцевість та познайомити з дивовижними людьми", – йдеться на сторінці проекту в соціальній мережі Фейсбук.

Ukraїner розповідатиме пізнавальні історії про найвіддаленіші куточки, людей, мистецтво та їжу. За результатами експедиції планується створити сучасні путівники Україною кількома мовами.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно