Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Мукачівські роботодавці провели зустріч з безробітними інвалідами

Мукачівські роботодавці провели зустріч з безробітними інвалідами

Мукачівські роботодавці провели зустріч з безробітними інвалідами
З метою забезпечення ефективного та якісного надання комплексу соціальних послуг особам з інвалідністю, 2 серпня 2012 року, в Мукачівському районному центрі зайнятості відбувся День відкритих дверей...

З метою забезпечення ефективного та якісного надання комплексу соціальних послуг особам з інвалідністю, 2 серпня 2012 року, в Мукачівському районному центрі зайнятості відбувся День відкритих дверей для людей з обмеженими фізичними можливостями.

ВІДЕО ДНЯ

У рамках заходу було проведено міні-ярмарок вакансій та засідання „круглого столу” на тему: «Проблемні аспекти працевлаштування осіб з обмеженими фізичними можливостями», в якому прийняли участь представники управління Пенсійного фонду та управління праці та соціального захисту населення Мукачівської райдержадміністрації; начальник Мукачівського районного територіального центру обслуговування одиноких та престарілих громадян; 10 роботодавців з Мукачева та Мукачівського району, а також 35 громадян з обмеженими фізичними можливостями, що перебувають на обліку в центрі зайнятості.

Відкриваючи захід заступник директора - начальник відділу надання соціальних послуг центру зайнятості - Світлана Кополовець наголосила, що держава, а зокрема і державна служба зайнятості, постійно турбується про соціальний захист громадян з обмеженими фізичними можливостями їх реабілітацію та трудову зайнятість. Розв’язуючи проблеми людей з особливими потребами, районна служба зайнятості спрямовує свою діяльність на розширення форм та підвищення якості соціальних послуг для цієї категорії громадян.

Реклама

Світлана Русич, заступник начальника відділу організації сприяння працевлаштуванню та надання соціальних послуг роботодавцям Закарпатського обласного центру зайнятості інформувала про стан працевлаштування інвалідів в Закарпатській області, послуги служби зайнятості, зокрема щодо надання дотації за рахунок Фонду соціального страхування на випадок безробіття, а також на створення спеціальних робочих місць для інвалідів за рахунок коштів Фонду соціального захисту інвалідів.

Присутні роботодавці презентували свої підприємства та інформували присутніх про наявні робочі місця, на яких може використовуватися праця інваліда.

Реклама

Приємно відзначити, що робота пропонувалась за різними напрямками - як на підприємствах приладобудування, швейного виробництва, на залізничних станціях, так і в сфері торгівлі та декоративного садівництва. Посади були дуже різноманітними: це і прибиральник території, й квітникар, продавець продовольчих товарів, слюсар-складальник РЕА та приладів, в’язальник схемних джгутів, швея, термообробник тощо. Запрошувались на співбесіду і особи з інвалідністю, які мають вищу або ж неповну вищу освіту для індивідуального вирішення питання їхнього працевлаштування.

Пропозиції роботодавців зацікавили шукаючих роботу, з ними проведено співбесіди та запропоновано відвідати підприємства з метою ознайомлення з виробництвом для прийняття остаточного рішення. Одній людині видано направлення на ГТ ТзОВ «Флекстронікс» на посаду «слюсар-складальник радіоелектронної апаратури та приладів».

На засіданні «круглого столу» в діловій та конструктивній бесіді обговорювались болючі питання, які виникають при укомплектуванні вакансій для осіб з обмеженими фізичними можливостями на які надавалися конкретні пропозиції щодо їх вирішення: підвищення рівня кваліфікації претендентів шляхом професійного навчання, працевлаштування з наданням дотації роботодавцю, залучення до тимчасової зайнятості, відкриття власної справи з отриманням матеріальної підтримки.

Реклама

У результаті обговорення проблемних питань працевлаштування інвалідів, учасниками «круглого столу» були напрацьовані пропозиції щодо покращення роботи шляхом тісної співпраці центру зайнятості з соціальними партнерами та органами місцевої влади, розроблені спільні рекомендації, які сприятимуть послідовній та систематичній роботі з питання працевлаштування осіб з обмеженими можливостями в районі.

Вікторія Тарахонич, Мукачівський міський центр зайнятості

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно