Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Ветеран державної служби охорони пригадав історію як колись грабували торговий центр у Мукачеві

Ветеран державної служби охорони пригадав історію як колись грабували торговий центр у Мукачеві

Ветеран державної служби охорони пригадав історію як колись грабували торговий центр у Мукачеві

Більше 30-ти років пропрацював у Державній службі охорони підполковник міліції Михайло Мучичка.

ВІДЕО ДНЯ

Із будівельного заводу – до лав міліції. А далі його чекали нелегкі будні міліціонера патрульно-постової служби, помічника чергового, навчання у Львівській школі міліції, після чого був призначений начальником ізолятору тимчасового утримання.

Перейшовши до позавідомчої охорони, пан Михайло зайняв посаду заступника командира дивізіону з виховної роботи. Виховував молодих міліціонерів, а згодом – обійняв посаду заступника начальника Мукачівського відділу Управління Державної служби охорони.

Реклама

Вже більше 10 років Михайло Михайлович на пенсії. Проте, і сьогодні його не забувають ті, кого за час служби навчав , з ким ділився досвідом. У день його 70-го ювілею працівники УПО в Закарпатській області привітали пенсіонера, – інформує прес-служба Управління поліції охорони в Закарпатській області.

- Уклін Вам, бо навчили бути гідними! Подяка Вам, що ділилися досвідом! І дай Бог Вам ще довгих літ, – привітали поліцейські охорони та вірні друзі, учні пана Михайла.

Реклама

Не забуває і пан Михайло тих, з ким служив на благо народу. Не забуває і проведені будні в лавах міліції. У своїх спогадах згадує одну цікаву історію, що трапилась в 80-х роках.

- У нас під охороною був торгівельний центр в місті Мукачево. Тоді він працював до 20.00. Магазин закрили, а вже за годину на пульт централізованого спостереження надійшов сигнал «тривога». Як годиться, наряд прибув на місце події, але ознак злому не було, а прилади показували, що в магазині, хтось таки є. Я виїжджав на місце події, ми прийняли рішення зайти в магазин. Обстежили території – і нікого. Однак, тоді у нас були собаки і чомусь наша вівчарка дуже гавкала на порожні ящики, що стояли збоку. Ми перевірили – а там хлопець. Як виявилось згодом, він заховався в магазині, а коли його закрили то добряче поживився, – розповідає Михайло Михайлович.

Але це одна така ситуація із тисячі. За плечима чоловіка чимало затриманих, й цікавих історій. Однак у дитинстві він і не думав, що колись працюватиме в органах внутрішніх справ.

Реклама

- Знаєте, я навіть не знаю, як так сталося. Мені запропонували після армії, от я і погодився, – згадує пенсіонер. – Спочатку я дещо розчарувався, адже надіявся, що мене чекають цікаві будні у погонях за злочинцями, проте робота поліцейського – не комп’ютерна гра, а потребує логічного мислення, терпіння, добрячої підготовки. Згодом, я відчув покликання захищати людей, боротися із злочинністю. І сьогодні, ані трохи не жалкую за минулим.

Цікаво те, що пан Михайло працював у Державній службі охорони й після виходу на пенсію. Зайняв посаду юрист-консульта Мукачівкого міськрайонного відділу УДСО. Тільки кілька років тому він вирішив піти на заслужений відпочинок. Проте, чоловік зізнається, що досі сумує за роботою.

- Якби я не зліг свого часу від хвороби, хто його знає, чи ви б не вітали мене зараз на робочому місці. Я досі активно слідкую за працею нині вже поліцейських охорони. Й коли чую по радіо, чи то читаю в газетах, що хлопці затримали злочинця – то пишаюсь ними. Радію коли до мене приходять мої учні-поліцейські, чи то за порадою, чи то просто навідатися.

З гордістю пан Михайло дістає з шафи свою міліцейські форму, протирає погони, медалі і тішиться, що свого часу зробив правильний вибір.

Життя на пенсії продовжується. Сьогодні пан Михайло - коханий чоловік, зразковий батько 3-х чудових дітей. Виховує гідними громадянами держави своїх п`ять внуків. Відкритої душі чоловік , спілкування з яким збагачує. Каже, мріє про єдине – мир у державі.

- Мені приємно спостерігати за тим як працюють мої вихованці, поліцейські охорони, як ростуть мої внуки. Проте, я з болем спостерігаю за тим, як потерпає сьогодні Україна. Ніколи не думав, що колись ми знову дізнаємося, що таке війна, що таке загибель сина солдата… Я щиро вірю, що доживу до тих років, коли наша Україна перестане хоронити своїх загиблих на війні синів. Молюсь про мир щодня.

Ветеран державної служби охорони пригадав історію як колись грабували торговий центр у Мукачеві – 01
Реклама
Ветеран державної служби охорони пригадав історію як колись грабували торговий центр у Мукачеві – 02
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно