Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Вбачаю в цьому щось містичне, – 70-річний чоловік про небувалу негоду на Закарпатті

Вбачаю в цьому щось містичне, – 70-річний чоловік про небувалу негоду на Закарпатті

Вбачаю в цьому щось містичне, – 70-річний чоловік про небувалу негоду на Закарпатті

На другий день після стихійного лиха журналісти проїхались через Лемаковицю, Олешник, Підвиноградово, Руську Долину та Нове Село. Ці села входять до числа 14-и найбільш постраждалих населених пунктів Виноградівщини. Саме тут пройшла так звана друга і третя хвилі градобою.

ВІДЕО ДНЯ

– Я вже всяке пережив, але такого ще не бачив, – розповідає 70-річний мешканець Підвиноградова Михайло Роспопа. – Через годину після граду над селом знову почали крутитися і гудіти чорні хмари. Гул стояв, як від самольотів. Хмари несло в бік Вилока і там вони тоже крутилися. А з неба сипалися грудки льоду вагою до 200 грамів. Такими грудами могло і вбити когось.
Чоловік вбачає у цьому щось містичне.

Так змальовують люди в цих селах другу і третю хвилі градобою.

Реклама

– Друга хвиля градобою у нас почалася біля сьомої години ранку, – розповів сільський голова Олешника Степан Попович. – Спочатку це був невеликий град, але потім почали падати куски льоду як яйця. Саме ця друга хвиля завдала великої шкоди. Потім була ще одна хвиля з градом менших розмірів. Але він уже добивав те, що залишалося недобитим. Бо пішов рясний дощ і через пробиті дірки на дахах у багатьох людей попротікали стелі в хатах. Найбільшої шкоди нанесено тим, чиї будинки вкриті етернітом, а також шифером і черепицею.

На другий день після стихійного лиха в Олешнику на дахах , як гриби , видно численні латки з будівельної піни, якою господарі тимчасово зафукали дірки. У цьому селі , а також у Руській Долині та Новому Селі дехто вже взявся ремонтувати покрівлі. Та для більшості постраждалих людей фінансово такий тягар є непосильним.

Реклама

Великої шкоди град завдав також городам, де знищено картоплю, помідори, інші овочі, а також цілі поля з молодою кукурудзою.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно