Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Верховній Раді на підході новий законопроект, який здешевить деякі іномарки до $1,5-2 тисяч

У Верховній Раді на підході новий законопроект, який здешевить деякі іномарки до $1,5-2 тисяч

У Верховній Раді на підході новий законопроект, який здешевить деякі іномарки до $1,5-2 тисяч

У Верховній Раді на підході новий законопроект, який спрощує ввезення імпортних автомобілів в Україну. Про це повідомила консалтингова компанія AUTO-Consulting з посиланням на члена Комітету ВР з питань податкової і митної політики Роберта Горвата, який є автором законопроекту щодо зниження акцизів №3251.

ВІДЕО ДНЯ

За словами депутата, новий законопроект дозволить легалізацію автомобілів, які старше 2010 року випуску, але вже ввезені в Україну. Йдеться про тимчасове ввезення автомобіля в країну. Зазначається, що таких автомобілів у країні близько 500 тис.

Горват також повідомив, що у разі прийняття законопроекту, легалізованими будуть ті автомобілі, стандарти яких нижче Євро-5. Як наслідок, власник отримає можливість за 40% від вартості іноземного автомобіля поставити його на українські номери за ставками законопроекту №3251.

Реклама

"З прийняттям нового законопроекту за рік можна буде ввести близько півмільйона машин", – пояснює Говарт. За його словами, щоб не було напливу й хаосу на митниці, в законі буде умова – машина повинна проїздити півроку-рік по Україні. "Велика частина машин, які з іноземною реєстрацією їздили у нас 2-4 роки відразу поставлять на українські номери", – говорить депутат.

Як стало відомо, у разі прийняття закону, ввезені автомобілі знизять вартість на авто в країні. "Автомобілі стандарту Євро-4, Євро-3 взагалі подешевшають до $1,5-2 тис.", – упевнений Говарт. Відтак, це створить серйозну конкуренцію нових машин, які продаються у нас в автосалонах за завищеними цінами.

Реклама

Разом з тим, старший аналітик ІК "Арт Капітал" Олексій Андрейченко вважає, що законопроект радше має політичну вагу, оскільки виявиться популярним у населення. За його словами, закон має певну ціну у вигляді недоотриманих доходів до бюджету від акцизів і мита.

Крім того, Андрейченко зазначив, що "цей законопроект буде кроком назад з точки зору екології, розвитку автопрому і продажів нових автомобілів".

Нагадаємо, 14 червня в Україні  знизили ставки спеціального мита на імпортні автомобілі відповідно до рішення Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі. 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно