Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На ринках Закарпаття вже продають яфини

На ринках Закарпаття вже продають яфини

Цьогоріч сезон збору ягід на Закарпатті настав раніше як торік. Деякі ягоди навіть на місяць раніше достигли. На календарі тільки 26 червня, а полуниці, черешні на зелених ринках уже, практично, нема. Ще можна придбати суницю, городню малину. Закарпатці вже встигли посмакувати і вишнями, і порічками, і чорною смородиною, і навіть – яфинами.

ВІДЕО ДНЯ


З початку поточного тижня на Зеленому ринку в Ужгороді продають яфини (чорниці). За півлітрову банку правлять 20 грн., за літрову – 40.

У переповненому салоні рейсового автобуса «Вільшинки -Ужгород» їдуть два чоловіки і жінка з повними 15-літровими відрами яфин. Питаю де збирали.

Реклама

– У Лумшорах, – відповідає чоловік із чорними вусами, виблискуючи двома золотими фіксами. Каже, що вчора продавав яфини на Корятовича, які в неділю назбирала його дружина і діти. На пішохідній зоні біля ринку повнява жінка років 58 продає яфини. Ціна – 40 грн. за літр. Ще має півкошика. Неохоче розповідає, де збирала. «На Перечинщині, але не на полонині, бо полонина гола – останні роки не родить яфини», – розповіла жінка.

У післяобідню пору четверга на тротуарі біля автостанції у Перечині жінка років 65 продавала літрову банку яфин за 25 грн.

Реклама

– Дуже хочу продати і їхати додому худобу годувати, – пояснила жінка чому здешевила свій товар.

Торік за літрову банку чорниць правили 30-35 грн. Яфини – ягода, яка користується великим попитом у закарпатців завдяки своїм цілющим властивостям. Ягода і смачна, і корисна, помічна при багатьох недугах.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно