Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Михайло Рівіс звернувся до чеських та словацьких партнерів з проханням допомогти у ліквідації наслідків градобою

Михайло Рівіс звернувся до чеських та словацьких партнерів з проханням допомогти у ліквідації наслідків градобою

Михайло Рівіс звернувся до чеських та словацьких партнерів з проханням допомогти у ліквідації наслідків градобою

У зв’язку з важкими наслідками грозових дощів з градом, які протягом 21-26 червня пройшли у Виноградівському, Іршавському, Мукачівському, Рахівському, Тячівському, Хустському та Ужгородському районах і завдали великої шкоди господарствам населення, голова обласної ради Михайло Рівіс звернувся з відповідним листом до гетьмана Краю Височина Чеської Республіки Їржі Бєгоунека щодо сприяння у наданні посильної допомоги постраждалим закарпатцям, – інформує прес-служба Закарпатської облради.

ВІДЕО ДНЯ

У листі зазначається: «Вельмишановний пане Гетьмане! Дозвольте ще раз засвідчити свою глибоку повагу і вдячність за допомогу й підтримку, яку надає Край Височина Закарпаттю у сфері соціально-економічного розвитку територіальних громад.

Сьогодні я звертаюсь до Вас у зв’язку з бідою, яка застала мешканців нашої області.

Реклама

Справа в тому, що 21-26 червня 2016 року територією Закарпаття пройшли грозові дощі, що супроводжувались аномальним градом, сильним буревієм та повінню. Внаслідок цього в області пошкоджено покрівлі понад 7 тисяч житлових будинків, 39 закладів бюджетної сфери (охорони здоров’я, культури, освіти, водного господарства), порушено електропостачання населених пунктів. В окремих місцях, внаслідок різкого підняття рівня води у потічках та у малих ріках, пошкоджено дорожнє полотно доріг місцевого значення. Негативного впливу стихії зазнали 54 населені пункти Рахівського, Виноградівського, Іршавського, Мукачівського, Свалявського, Тячівського, Хустського, Ужгородського районів та м. Мукачево.

Оскільки ресурсів обласної та місцевої влади недостатньо для подолання наслідків стихії, просимо Вас розглянути питання щодо можливості надання посильної допомоги потерпілому від стихії населенню Закарпатської області у прийнятний для Вас спосіб».

Реклама

Такого листа Михайло Рівіс направив і гетьману Пардубіцького краю Чеської Республіки Мартіну Нетолицькому, головам Кошіцького та Пряшівського самоврядних країв Словаччини Зденку Требулі та Петеру Худіку.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно