Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Заступник голови облради Йосип Борто зустрівся з делегацією з грузинського міста Батумі

Заступник голови облради Йосип Борто зустрівся з делегацією з грузинського міста Батумі

Заступник голови облради Йосип Борто зустрівся з делегацією з грузинського міста Батумі

Перший заступник голови облради Йосип Борто зустрівся з представниками Батумського національного університету ім. Шота Руставелі, а це – професори Паата Арошхідзе та Рамін (Мате) Тшінарідзе, які перебувають з візитом в УжНУ. У зустрічі також взяв участь директор департаменту фінансів ОДА Петро Лазар.

ВІДЕО ДНЯ

У ході зустрічі гості розповіли про співпрацю з найпрестижнішим вишем Закарпаття та зазначили, що хотіли б розширити її географію: на рівні співробітництва міст Ужгород-Батумі та країв Закарпаття-Аджарія, – повідомляє прес-служба Закарпатської облради.

Йосип Борто привітав гостей, подякував за візит і зазначив, що Грузія – це країна європейського розвитку з унікальною кавказькою окрасою, чим нагадує наш край. Та розповів, що через тимчасову втрату Україною курортного Криму, на сьогодні велику зацікавленість співвітчизники проявляють саме до Закарпаття. У п’ять разів збільшився сюди приток туристів з інших регіонів України, але зменшився він і з країн Європи. Через події на Сході України, бюрократичну волокіту на кордоні та погані дороги. Але влада краю працює над цим і зробить все можливе, аби ці перепони мінімізувати. "Ми крок за кроком вийдемо з цього і прийдемо до своєї мети – у Європу, до якої ми належимо від діда-прадіда", – наголосив він.

Реклама

Щодо намірів співпраці, то Йосип Йосипович сказав: "Приєднання України до Євросоюзу – це не тільки велика кількість угод. Це концентрація взаємовигідних зв’язків на різних рівнях і різних широтах. Відстань між нашими краями велика, та якщо налагодити побратимство і наповнити його повноцінним змістом задля добра наших громад, то це не стане на заваді". І додав: "Закарпатці не багаті матеріально, але багаті на любов і повагу, а це дорого коштує".

Гості наголосили, що їх цікавлять економічні, спортивні та культурні зв’язки з нашим краєм, де вони зустріли доброзичливих, гостинних людей, чим і подібні на грузинів. "Тут ставлення до нас, як до друзів і рідних, – наголосили вони. – То ж ми будемо раді приїзду закарпатців у наш край, де на них чекають високі гори, стрімкі річки, красиве море і вишукане вино"

Реклама

 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно