Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Виноградові ліквідовуватимуть вогнище сказу та проводитимуть щеплення тварин

У Виноградові ліквідовуватимуть вогнище сказу та проводитимуть щеплення тварин

У Виноградові ліквідовуватимуть вогнище сказу та проводитимуть щеплення тварин

Четвертого липня під керівництвом заступника голови районної державної адміністрації Єви Данич відбулося засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії. Під час засідання було розгялунто два питання, а саме: стан виконання заходів з профілактики сказу на території Виноградівського району та затвердження плану комплексних заходів по ліквідації вогнища сказу в місті Виноградів.

ВІДЕО ДНЯ

Виконуючий обов’язки начальника управління Держпродспоживслужби у Виноградівському районі Степан Барзул зазначив, що в районі проводиться клінічні огляди та карантинування тварин, які покусали людей чи тварин, своєчасно повідомляються медичні установи про результати нагляду. Окрім того, систематично обстежуються місця помешкання диких тварин, – зазначає Виноградівська РДА.

З початку 2016 року щеплено проти сказу 782 голів собак та 11 голів котів. У Закарпатську регіональну державну лабораторію ветеринарної медицини з початку року направлено матеріал для виключення сказу від 6 лисиць відповідно до плану протиепізоотичних заходів для дослідження на сказ та головний мозок від 2 собак та одної кішки.

Реклама

Також Степан Барзул ознайомив присутніх із результатами дослідження патологічного матеріалу головного мозку собаки, яка 21 червня 2016 року нанесла покус в ділянці лівої щоки мешканцю міста Виноградів. Згідно з дослудженням люмінесцентна мікроскопія позитивна, лабораторно підтверджено сказ.

Заслухавши інформацію в.о. начальника управління Держпродспоживслужби у Виноградівському районі, Державна надзвичайна протиепізоотична комісія при Виноградівській районній державній адміністрації вирішила: затвердити план комплексних заходів по ліквідації вогнища сказу в м. Виноградів, забезпечити проведення щеплень тварин проти сказу в м. Виноградів та забезпечити інформування населення про ситуацію щодо сказу тварин.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно