Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Делегація освітян Тячівщини з робочим візитом відвідала Румунію

Делегація освітян Тячівщини з робочим візитом відвідала Румунію

Делегація освітян Тячівщини з робочим візитом відвідала Румунію

На запрошення румунської сторони відвідати з дружнім візитом Мараморошський повіт  для подальшої співпраці в сфері освіти та культури делегація працівників управління освіти Тячівської районної державної адміністрації перебувала в Румунії.

ВІДЕО ДНЯ

До складу делегації ввійшли: головні спеціалісти управління освіти Василина Шаркадій та Наталія Мацола,  директор Тячівського ЦДЮТ Лариса Кузнець, методист Тячівського райметодкабінету Марта Куць, директор Солотвинського ліцею інтернатного типу з румунською мовою навчання Адріана Поп. Очолював групу перший заступник голови райдержадміністрації Михайло Полажинець.

Під час зустрічей з префектом Марамороша Себастіаном Міхаєм Лупуць, головою ради – Габріелом Зетя, головним інспектором (директором департаменту освіти) Ані Молдован, заступників головного інспектора Крістіни Буди, Георгія Андрашіса та Камелії Богдан обговорювалися питання освіти, культури, міжрегіональних зв’язків. Румунські колеги ознайомили гостей з програмами розвитку добросусідських відносин, шляхи надання спонсорської допомоги для розвитку освітянської галузі району. Зокрема, порушувалося питання щодо присвоєння Солотвинському ліцею з румунською мовою навчання імені національного героя Румунії Міхая Емінеску. Для цього голова культурного товариства ОЖТ Бая Маре Міхай Козма, який супроводжував українську делегацію разом з інспектором української мови Марамороша Сімоною Малярчук, запевнив,  що необхідне обладнання і шкільний інвентар товариство зобов’язується надати ліцею ще до початку 2016-2017 навчального року.

Реклама

Цікавими і змістовними були відвідини ліцею з українською мовою навчання ім. Тараса Шевченка, спеціальної школи з наданням освітніх послуг для дітей з особливими освітніми потребами, Товариства українців в Румунії, візит до мера Сігета Хоря Скублі. Та найбільше вразило всіх виступ танцювального колективу учнів 1-12 класів, який презентував різні напрями культури, традицій та побуту румунського населення.

Наприкінці зустрічі Михайло Полажинець подякував всім, хто був задіяний у підготовці даних зустрічей, запросив румунських колег відвідати Тячівщину та наголосив, що ми відкриті для спілкування та подальшої співпраці і добросусідських взаємозв’язків між регіонами не тільки в галузі освіти й культури, а й в розвитку наших держав у всіх сферах загалом.   

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно