Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Москаль виявив корупційні схеми з вивезення лісу закордон Держагентством лісових ресурсів

Москаль виявив корупційні схеми з вивезення лісу закордон Держагентством лісових ресурсів

Москаль виявив корупційні схеми з вивезення лісу закордон Держагентством лісових ресурсів

Ініційована Закарпатською облдержадміністрацією перевірка вагонів із деревиною, яку ТОВ «Укрліскомплекс» намагалося експортувати в Чехію, виявила схему вивезення під виглядом дров ділової та технічної деревини. Так, у товарно-супровідні документи засноване громадянами Росії підприємство вносило відомості про «Деревину паливну у вигляді колод, полін, сучків, хмизу, гілок тощо» із кодом 4401 10 00 00, тоді як насправді це була необроблена деревина за позицією 4403, яка заборонена для експорту. Крім того, у митній декларації експортером лісу вказане ТОВ «Укрліскомплекс», яке не отримувало сертифікат погодження на товар, а отже, не має права займатися зовнішньоекономічною діяльністю. При цьому частину деревини, призначеної для експорту, ТОВ «Укрліскомплекс» брав у держлісгоспів (переважно з Львівської області), які не були акредитованими для здійснення експортних операцій.

ВІДЕО ДНЯ

Перевірка також встановила, що готовий для експорту ліс не відповідає Сертифікату про походження лісоматеріалів та виготовлених із них пиломатеріалів за геометричними параметрами. «Паливна деревина» виявилася більшою за розмірами від заявленої в декларації, а це є свідченням того, що на основі отриманого сертифікату підприємство з російським капіталом намагалося вивезти за кордон не задекларовану, а іншу деревину.

Прокуратура Закарпатської області відкрила кримінальне провадження відносно власників «Укрліскомплексу», 28 вагонів із деревиною арештовані і є речовими доказами в провадженні.

Реклама

– Поки Державне агентство лісових ресурсів України звертається в ГПУ та СБУ й скаржиться на збитки від простою залізничних вагонів на Закарпатті, ми самі виявляємо запроваджені Держагентством корупційні схеми з вивезення лісу за кордон, – заявляє голова Геннадій Москаль на офіційному сайті. –  У мене достатньо досвіду роботи в правоохоронних органах, щоб розібратися в цих махінаціях і притягнути винних до відповідальності. Корупційні схеми з вивезення деревини за кордон, по-перше, провокують масову вирубку українського лісу, а, по-друге доводять, що Держагентство не вміє ефективно управляти лісовими ресурсами на місцях. Важелі управління лісгоспами слід повернути в обласні державні адміністрації, як це було до правління Януковича.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно