Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Закарпаття приїхав бізнес-омбудсмен Альгірдас Шемета

На Закарпаття приїхав бізнес-омбудсмен Альгірдас Шемета

Сьогодні, 6-го липня, в Ужгороді відбулася зустріч бізнес-омбудсмена Альгірдаса Шемета та представників бізнесу і ЗМІ. Як відзначив бізнес-омбудсман, робота в цьому напрямку почалася в травні минулого року. "Наше основне завдання допомагати бізнесу у вирішенні проблем пов’язаних з регуляторним середовищем бізнесу, а також неправомірними вчинками збоку органів влади чи, зокрема, підприємств, що перебувають у власності держави.

ВІДЕО ДНЯ

За рік роботи було отримано майже 1000 скарг з різних питань, за якими було відкрито близько 550 розслідувань. Робота над значною частиною розслідувань – майже 70%, вже завершена.

Прямий ефект від наших дій – 3,5 мільярдів гривень. Хоча, зауважу, що до недавнього часу ми мали тільки 15 співробітників. Із Закарпаття у нас було 15 скарг, 10 з яких ми вже закрили. Прямий ефект – 28 мільйонів гривень. Це були питання пов’язані з відшкодуванням НДС, анулюванням результатів перевірок (близько 4 мільйонів гривень), і оцінкою товарів митницею.

Реклама

Наразі має у розгляді дві викриті скарги, обидві стосуються митних питань. Справи знаходяться у стадії розгляду.

Згідно статистики – 95% тих, хто до нас звернувся, задоволенні нашою роботою", – відзначив Уповноважений.

Реклама

Протягом року діяльність офісу бізнес-омбудсмана регулювалася постановою кабміну. Наразі профільний законопроект "Про Установу бізнес-омбудсмена" Верховна Рада України прийняла у першому читанні.

Як відзначив Альгірдас Шемета, прийняття закону збільшить ефективність роботи інституції, зокрема буде отримано доступ до документів з обмеженим доступом, органи влади будуть зобов’язані реагувати на рекомендації офісу бізнес-вповноваженого, і реагувати конкретно. Деякі пункти закону пов’язані з безпекою самих співробітників Офісу.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно