Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Пестициди з Мукачівського району вивезуть до Польщі

Пестициди з Мукачівського району вивезуть до Польщі
Уже протягом багатьох років жителі деяких міст та сіл Закарпаття б'ють на сполох. На територіїї їх населенних пунктів зберігаються небезпечні для здоров'я речовини. Йдеться про пестициди, які...

Уже протягом багатьох років жителі деяких міст та сіл Закарпаття б'ють на сполох. На територіїї їх населенних пунктів зберігаються небезпечні для здоров'я речовини. Йдеться про пестициди, які залишилися у спадок після роспаювання колективних господарств.

ВІДЕО ДНЯ

Новим власникам угідь хімічні речовини виявились непотрібні. А на вивезення сотень тонн ядохімікатів потрібні були великі кошти. Втім, останнім часом ситуація почала вирішуватись. До прикладу, лише з Мукачівського району за останні 4 роки вивезли понад 130 тонн отруйних речовин. Як вивозили останні в районі 45 тонн пестицидів з урочища Гумічов, що неподалік від села Великі Лучки.

У распіраторах та спеціальних захисних костюмах робітники працюють лише по 4 години на день. З 5 і до 9 поки сонце не таке палюче. Така екіпіровка захищає від можливих шкідливих випаровувань у випадку розгерметизаціїї залізобетонних контейнерів, у яких вже багато років зберігаються отрутохімікати. Нині вони вже непридатні для використання.

Реклама

Колись цією хімією обробляли поля від шкідників. Якими б герметичними не були такі ємності, з часом на стиках почали утворюватись щілини. Отрутохімікати, які крізь них просочуються, несуть потенційну загрозу для здоров"я населення. Питання вивозу агрохімікатів багато років було актуальним для жителів Великих Лучок. Втім вирішити цю проблему вдалось зовсім нещодавно. Небезпечні роботи виконує Київська фірма, яка виграла тендер,котрий проводило міністерство екології.

В їх розпорядженні необхідне обладнання та відповідне для подібних робіт оснащення. Після того, як шкідливі речовини перетарять в інші ємності, попередні продезинфікують. Останню порцію ядохімікатів, а це близько 45 тонн, планують вивезти з населеного пункту вже в найближчі дні. Далі небезпечний вантаж вирушить до Польщі, де і буде утилізований.

Реклама

М-студіо

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно